Слідкуйте за нами

17-11-2017

 

В читальній залі ЦМБ, що на Соборній 9/16 до Дня пам’яті  жертв Голодомору оформлено виставку-реквієм «Наша пам’ять – велика долина, де невидимі храми стоять».Увага акцентується на тому, що Голодомор 1932 – 1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів   тоталітарного комуністичного режиму, був злочином геноциду.

 

На драпірованій чорною тканиною стіні – назва виставки, жалобна стрічка, білі  голуби, як символ світлих безневинних людських душ та житні  колоски. В центрі експозиції – образ жінки, страдницької Матері-України, яка винесла на своїх плечах це незабутнє горе.

 В представлених книгах розміщені матеріали про ці трагічні події. В радянській Україні небезпечно було писати про  це. Та попри всі небезпеки були люди, які не могли замовчувати цей злочин, намагалися в різний спосіб розповісти та зберегти правду, донести її до світу.

 

 Ми називаємо  їх  "Людьми Правди”. І цього року особливо вшановуємо їх – за чесність і мужність. Ці Люди за сферою діяльності абсолютно різні – від колгоспного сторожа на Харківщині до Президента Ради Ліги Націй. Але усіх їх об’єднує спільне прагнення – донести до суспільства правду про страшні злочини комуністичної влади .

Вшануємо пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років, запаливши свічку у своєму вікні у суботу 25 листопада .

Коментарі: Залишити коментар
 
X