Слідкуйте за нами

30-10-2017

За сприянням американського благодійного фонду«Remember.us» та   благодійного фонду «Марш життя» ,  в пам’ять про  безневинно розстріляних мирних жителів нашого міста в роки Другої Світової війни,  в  місті будуть проходити екскурсії «Голокост  в Кременчуці: трагедія Піщаної гори»

Перша екскурсія  відбулася 27 жовтня для учнів ліцею № 4.


Спочатку директор історико - краєзнавчого музею  Гайшинська  А.П.  познайомила  старшокласників з найцікавішими  фактами   з історії довоєнного Кременчука.

 


 

Про   трагічне   явище  в  історії людства, коли  в планах цивілізованої країни  стало знищення  єврейського народу самими жорстокими методами  і здобуло назву Голокост - розповіла  в музеї  і сквері «Пам’яті жертв Голокосту» завідувачка бібліотеки – філії № 8  Карпова Л.О.

Там, де колись їх вбили – там парки, будинки, дороги…

Там, де колись їх вбили – безіменний камінь – не храм…

Там їхню мову не чути – бо вбили разом із ними…

Там їхніх рідних немає – бо всі закатовані там…

 

 

Розповідь про наших співвітчизників, які  у важку хвилину , ризикуючи  своїм  життям   допомагали  народові, приреченому  на цілковите знищення,  відбулася  на   «Алеї праведників» у парку Миру.

 

Закрита довгих 70 років сторінка нашого міста  стала відкритою і вона вчить співчувати,  співпереживати та допомагати ближньому, виховує толерантність та повагу до інших народів.

Коментарі: Залишити коментар
 
X