Слідкуйте за нами

30-10-2017

 

      28 жовтня – День визволення України від фашистських загарбників. Саме в цей день у 1944 році було покладено кінець  поневоленню нашої країни нацистами. З 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року палала земля України та вкривалась багрянцем крові її захисників.

 

 

       Збігають роки і приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам’ять тих грізних років і переможних боїв. Дорогою ціною заплатив наш народ у цій найжорстокішій за всю історію війні. Згадаймо села, що згоріли, стерлися з лиця землі, міста розорені, але не підкорені. Згадаймо про кожну вулицю, про розбиті мрії і нездійсненні надії. Солдати Другої світової війни на смерть стояли за кожен метр своєї землі; горіли в танках, вмирали в концтаборах, але не вторглися в чужі території, а несли визволення  всій Європі. То давайте будемо пам’ятати – з вдячністю, смутком, про те, як рідні нам та зовсім незнайомі люди віддали своє життя за Батьківщину, волю, світле майбутнє своїх дітей.

 

 

         До цієї святкової дати в бібліотеці-філії № 4 було проведено вечір воїнської  слави «Житиме вічно моя Україна – кров’ю полита земля».

         На цей захід були запрошені громада мікрорайону № 2 та старшокласники ЗОШ № 17. В пам’яті людей старшого покоління ожили спогади  відлуння цієї страшної війни, які передають  в оповідях внукам і правнукам.

 

       Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять усім полеглим воїнам. На завершення вечора солдатської слави прозвучала пісня «Червона калина» у виконанні  члена хору мікрорайону № 2 Олени Горбунової.

 

        Захід закінчився, але пам’ять про тих, хто  ціною свого життя добував перемогу ніколи не згасне в наших серцях. Хай звершене батьками і дідами, усім поколінням, яке пройшло війну, наснажує нас на добрі справи в ім’я зміцнення української держави, створює всім, хто живе в Україні щасливе і заможне  життя. 

 


 

Коментарі: Залишити коментар
 
X