Слідкуйте за нами

13-10-2017

 

День  захисника  України відзначається в Україні 14 жовтня у День  святої Покрови Пресвятої  Богородиці водночас з Днем  українського козацтва. Це свято всіх  людей військової справи, доблесті  та честі.

                                  

 

 


      В цей урочистий день ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого  звання  захисника Вітчизни, від  вкритих сивиною і увінчаних  нагородами  фронтовиків до молоді  нашого сьогодення.

Це свято, яке увібрало у  себе багаті та славні  ратні традиції, уособлює мужність  та героїзм оборонців  та визволителів рідної землі на всіх етапах  історії.

 

 

 

      Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Отож на довгі часи  був і залишається запорізький козак ідеалом українського воїна - лицарем честі і мужнім захисником вільної держави.

       До цієї святкової дати в бібліотеці-філії  № 4 було  проведено свято мужності й відваги «Захисник  України – гордість моєї країни». Почесними гостями  на цей захід були запрошені представники з «Громадського  формування українських козаків». Цікавою була розповідь отамана Володимира Анатолійовича  Павлова про козаків Запорізької Січі, їхню  самовідданість, самопожертву, високий патріотизм та прагнення до свободи і незалежності. Капелан українського козацтва  В’ячеслав Іванович Андрієвський   продемонстрував  відео-реконструкцію «Битва  під Хотином».

 

 

       Олексій Степанович Солодкий, заступник отамана,  показав  зброю козаків: шаблю, батіг,  пістоль, мушкет та  дві гармати, одна з них гармата-сорока. Учні з  цікавістю роздивлялися зброю та фотографувалися з нею. Молодь переповнювало почуття гордості  за  українських козаків, за нашу Вітчизну. 

      Нехай  вже минули дні Запорізької Січі, але козацтво існує, як живеться в кожній людині прагнення до вільного, незалежного життя. Козак – воїн за духом і  воюватиме він не тільки  за честь та свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети козака. Шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не злякаєш. І у глибині душі кожного  українця живе козак-воїн, який нічого не боїться і  за Вітчизну  без  роздумів віддасть  своє життя.

 

 


 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X