Слідкуйте за нами

11-10-2017

 

Громадський бюджет – це демократичний процес, який дає можливість кожному жителю Кременчука брати участь у розподілі коштів міського бюджету через розробку проектів для покращення міста та голосування за них. Будь який житель міста може подати проектну пропозицію, пов’язану з покращенням умов проживання в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують у 2018 році за кошти Громадського бюджету.

 

10 жовтня навчальний тренінг «Громадський бюджет Кременчука» пройшов в бібліотеці-філії №4. В заході взяли участь  члени Робочої групи з питань впровадження громадського бюджету, учні   Регіонального центру професійно-технічної освіти №1 міста Кременчука, користувачі бібліотеки.

 Під час проведення тренінгу експерти проконсультували які можуть бути проектні пропозиції, як розрахувати кошторис та зареєструвати заявку, як проголосувати за ту чи іншу ідею та проконтролювати її реалізацію.

 


Окрема увага приділялась роботі е-платформи Громадського проекту, котра дозволяє кожному жителю міста брати участь в конкурсі онлайн.

Учасники заходу отримали навички щодо можливостей користування даною системою під час реєстрації та голосування за громадські проекти. Тренінг пройшов в доброзичливій атмосфері, залишивши  у присутніх на ньому багато  роздумів, як покращити свій двір, вулицю чи мікрорайон. Особливо приємно, що користувачка нашої бібліотеки приєдналась до програми, стала автором ідеї і  буде втілювати її в життя, щоб покращити наше рідне місто на краще.

 


 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X