Слідкуйте за нами

09-10-2017

  … Нарешті збулося! Довгоочікувана зустріч з художницею Оксаною Бойко на тему: "Це місто я напам’ять знаю, його як книгу я читаю”, яке співпало у настрої і часі із днем міста, із днем бібліотекаря , із днем учителя…

 

           А сьогодні був день Оксани Бойко – чарівної жінки, художниці, яка пише картини розумом, серцем, фантазією, поєднуючи кілька технік в одній картині. І від цього її творіння стають чарівливо-романтично-реальні, біля кожної картини оживає епоха, історія,  сюжет, епізод. І все це наш Кременчук давній, учорашній, нинішній, майбутній… Невимушена розповідь Оксани сплітає сторінки майбутньої, незвичайно – сучасної книги про Кременчук…

Щасливі ті, хто був на цій зустрічі. Розпорядниця дійства Тетяна Іванівна Сорокіна умілою рукою матері, друга, чарівниці повела гостей у творчу майстерню, мудро, лагідно, спокійно проклала місточок між Оксаною та гостями… Може, то був міст акварельний, а, може, різнобарвний, а, може міст молодості, любові, щастя…

             Щира дяка за зустріч, за дотик до мистецтва, за пісню, яка забриніла у душі кожного: "Пливе Щука з Кременчука…”

                                  Гостя дійства і читач бібліотеки Людмила Ляшенко.

На цей вечір наша читальна зала перетворилася на творчий салон, де бібліотекарі і читачі мали змогу близько познайомитись з талановитою художницею Оксаною Бойко і її картинами.

 

 

-         Ми почули цікаву розповідь про книгу «Мій Кременчук: легенди, історія і сучасність в картинах». Дізнались, що вона появиться в світ, завдяки  #The British Council Ukraine,  та Управлінням культури та сім'ї, дітей та молоді виконавчого комітету кременчуцької міської ради.

-         Ми перші побачили новий герб рідного міста(бачення Оксани), де на срібних хвилях Дніпра красується щука. 

 

-         Ми наочно побачили техніку малювання пером.

  

-         Ми познайомили наших гостей з цікавою виставкою «Моє місто- окраса України, це часточка моєї Батьківщини», на якій наш Кременчук було представлено у просторі і часі.

 

 


-         Ми гордилися нашим містом, переглядаючи і слухаючи пісні у виконанні М. Михайлова і Т. Пльосіної, Л. Бояриневої і С. Бояринцева.


-         Із великою увагою подивилися відео презентацію про «Щуче озеро» (текст поетичного твору написала сама Оксана, а у відеоряді використала свої картини.)

 

-         А ще ми невимушено спілкувалися, пили чай, фотографувались, співали, радіючи спільному Дню народження – Дню нашого Кременчука! 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X