Слідкуйте за нами

28-09-2017

23 вересня ще з ранку зустріло жителів Кременчука похмурим небом та дощем. Та примхи погоди не стали на заваді – свято Дня міста все ж відбулося! А яке ж свято без яскравих учасників, які змогли і себе показати, і людей розважити! Саме такими і були локації, представлені бібліотекарями ЦМБ ім. М.Горького.

 


Біля приміщення міського краєзнавчого музею було розгорнуто одразу дві експозиції. Одна з них, «Шоколадні історії», –  в рамках фестивалю «Солодкий Кременчук»,  поряд розмістився «Бібліопленер», де до Всеукраїнського дня бібліотек та Дня міста ЦБС для дорослих презентувала проект «Живі картини».

Шоколад полюбляють і діти, і дорослі, тож усі будуть раді зустрітися з героями книжки Р.Дала «Чарлі і шоколадна фабрика». Так міркували бібліотекарі, створивши локацію «Шоколадні історії». Щоб гостям свята було веселіше, вирішили не обмежуватися однією фотозоною.

 

 

Образ таємничого містера Віллі Вонки майстерно і неперевершено втілив інженер Максим Саліков. Працівники організаційно-методичного відділу ЦМБ в образах Зефірки, Цукерочки,  M&M’s та Східних Солодощів пропонували і участь у вікторинах, і відгадування загадок… На малечу чекали дитячі забавки, дорослим же було цікаво дізнатися вражаючі факти про шоколад. Чудове фото на згадку і море позитиву – що ще потрібно для хорошого настрою!

Від «Шоколадних історій»  бібліотекарі запрошували містян до наступної локації, де кременчужан зустрічали «Живі картини».

 

 

 

Цей проект набув великого розголосу не тільки в межах нашого міста, а й серед усієї української бібліотечної спільноти! Бібліотекарі відтворили персонажів картин, що читають.

Кожен міг сфотографуватися поряд з «Селянкою, що читає» у виконанні бібліотекаря відділу мистецтв ЦМБ Інеси Літвінової, а завідувачка відділу мистецтв Олена Шиндіна допомагала всім бажаючим і самим перетворитися персонажа картини з величезним фоліантом!

Про картини, їх авторів та художньо-бібліотечний проект захоплююче розповідала головний бібліограф Наталія Ткаченко. Бібліотекар філії №10 Ольга Бондарєва заохочувала перехожих стати повноправним учасником дійства, що розгорнулося на головній вулиці міста.  

 


Радість на обличчях дорослих і малечі, подив і непідробний інтерес – ось яким видався День міста по-бібліотечному! Бібліотека вразила всіх і ще раз довела: таланти бібліотекарів і їх фантазія не мають меж!Далі буде!

 


більше фото дивись у розділі "ФОТОГАЛЕРЕЯ"


Коментарі: Залишити коментар
 
X