Слідкуйте за нами

27-09-2017
      У ці дні мешканці Кременчука святкують День міста. Не залишилась осторонь і  бібліотека-філія № 4. 
     25 вересня учні ЗОШ № 26 прийняли участь в історико-краєзнавчому пазлі «Місто-красень стоїть над Дніпром величаво, де колись чумаки прокладали свій шлях».   
    Захід вийшов як пізнавальний, так і розважальний. Хлопці та дівчата з цікавістю послухали розповідь заступника директора з наукової роботи Кременчуцького краєзнавчого музею Ірини Михайлівни Соколової про найстарішу будівлю міста – «Кам’яну вежу». Багато хто з нас навіть не знає про її існування, тому що будинок ХVІІІ століття знаходиться на території колишнього військового шпиталю, і доступу до нього наразі немає. Але Ірина Михайлівна показала слайди із світлинами «вежі» і розповіла про її цікаве  минуле. Ця споруда  була свідком багатьох історичних подій в нашому місті. Науковець висловила своє занепокоєння сучасним станом унікальної історичної пам’ятки. «Кам’яна вежа» руйнується, і через декілька років ми можемо втратити її назавжди. 
    Учні більше дізналися про інші старовинні будівлі та цікаві місця Кременчука. Переглядаючи світлини, вони переконалися, що наше місто варто вивчати та дбати про його благоустрій. 
     Неабияку цікавість викликала й можливість перевірити свої знання з краєзнавства за допомогою відеовікторини «Чи знаєш ти Кременчук?». У ній прийняли участь абсолютно усі присутні, активно відповідаючи на питання.  
    В якості фішки за правильну відповідь,  учасники отримували елемент пазлу, з яких команди склали зображення двох символів Кременчука – Крюківського мосту та старовинної будівлі банку, що знаходиться на площі Перемоги. 
     Крім солодких призів за участь у вікторині, учні отримали і сувеніри –  календарики з видами Кременчука, власноруч виготовлені бібліотекарями. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Коментарі: Залишити коментар
 
X