Слідкуйте за нами

25-09-2017
Бібліотеці-філії № 4  виповнилося 50 років і сьогодні неможливо уявити собі культурне життя мікрорайону без бібліотеки.  Її історія розпочалася разом з історією розбудови мікрорайону в далекому 1967 році, коли на місці маленьких сільських хатинок почали виростати квартали багатоповерхівок, з ними і бібліотека. Вогник, засвічений на Молодіжному 50 років тому, не згасав ніколи.  Він і сьогодні вабить до себе літніх і молодих вічним теплом та світлом. 
         20 вересня з нагоди 50-річного ювілею біля приміщенням книгозбірні працівники бібліотеки та її друзі влаштували справжнє свято з вокальними та танцювальними номерами, виставками поробок та подарунками.
     Урочиста атмосфера заходу об'єднала в одну бібліотечну родину представників місцевої влади і керівництво бібліотеки, партнерів по співпраці і колег по роботі, ветеранів бібліотечної справи і користувачів.
     Бібліотекарі пригадали присутнім історію своєї установи, ближче познайомили з колективом, поділилися досягненнями і творчими звершеннями, вшанували тих, хто присвятив бібліотеці усе своє життя і залишив назавжди в ній своє серце - ветеранів праці Терьохіну Ніну Павлівну та Рєзнік Жасміну Миколаївну.  
     Будь-яке свято – це завжди багато гостей і теплі слова поздоровлень. Від депутатського корпусу були присутні Макаруша Наталя Миколаївна, Кальченко Олександр Вікторович. Хор УТОС під керівництвом депутата міської ради Сидерки Тетяни Анатоліївни привітала бібліотекарів проникливими віршами та гарними піснями. 
     Завітала до бібліотеки поздоровити з ювілеєм від себе і від імені начальника  міського управління культури та туризму Кондрашова Володимира Олександровича  головний спеціаліст Ірина Павлівна Палій.
     Вдячність колективу і поздоровлення з 50-літтям бібліотеки звучали у вітальних словах директора ЦБС для дорослих Нужної Світлани Олександрівни та заступника директора Сизон Наталі Анатоліївни. Свої слова вони доповнили гарним дарунком та відмітили роботу колективу грамотами та подяками.
     Чергу поздоровлень продовжили колеги з філій ЦБС, друзі і партнери бібліотеки - „корифеї" з літературного об'єднання "Славутич" та поетичного клубу "Цвіт   калини" Валентина Лисич, Володимир Михайлов  та Алла Лебедєва, голова Кременчуцького відділення "Українського товариства стійкого розвитку" Демьохін Геннадій Анатолійович, завуч по виховній роботі ЗОШ № 26 Тетяна Олексіївна Годзь. Приємним сюрпризом став подарунок від Кременчуцького еколого-натуралістичного центру учнівської молоді - оцтове дерево (сумах).  
       В цей святковий день від бібліотекарів лунали слова любові та поваги до  своїх користувачів, а найактивніших з них  відмітили номінаціями. 
      "Ювілей у колі друзів"  подарував ще чимало приємних сюрпризів.  А як же без них? Чого варта імпровізована сценка від баби Палажки та баби Параски у виконанні учениць ЗОШ № 26 Павлуші Тетяни та Різно Катерини. А бібліотечна лотерея!  Відпочили, з користю, весело та незабутньо провели час разом з великою бібліотечною родиною мешканці  мікрорайону. 
     50-річна історія бібліотеки, багата на цікаві факти і події, знайшла своє відображення в архівних світлинах, представлених на виставці "Калейдоскоп бібліотечного життя". 
      Бібліотекарі представили виставку подарованої літератури, присвячену Всеукраїнському Дню бібліотек. 
      Цінителі хенд-мейду змогли переглянути виставку виробів прикладного мистецтва від вихованців дитячо-юнацьких клубів «Промінь» та «Аврора». 
      Творчі майстер-класи на свіжому повітрі від  Діани Плужник та Наталі Горішньої навчали дорослих та дітей мистецтву орігамі. Художник та декоратор Маховик Анастасія показувала гостям, як можна розмалювати власноруч оригінальні сувеніри для рідних чи друзів.
Гарні візерунки хною отримали  любителі  мехенді від пані Катерини.
Всі охочі могли помилуватися неперевершеною виставкою ляльок-мотанок від талановитої майстрині та користувачки  бібліотеки Ірини Залюбовської. 
    А який ювілей без солодощів! Неперевершений кондитерський виріб, зроблений власноруч бібліотекарем читальної зали Іриною Кісіль  чекав на всіх бажаючих у фотозоні. 
  Зустріч  з цікавими людьми, море емоцій, вражень та  задоволення від  живої музики та запального танцю, ліричний настрій від поетичного слова. Все було на святі.
     Незважаючи на спеку, ювілейний захід пройшов яскраво і весело, наповнений дитячими посмішками та радістю. Позитивний заряд на цілий день було гарантовано всім!
Окремою окрасою свята стало його музичне оформлення. У вокальному та танцювальному мистецтві демонстрували свій талант вихованці музичної школи № 3 - юні учасники Всеукраїнських та обласних конкурсів, володарі Гран-прі - Попеску Валерія та Шаповалова Дарина, Адріан Анастасьєв та Анна Пазинич, а також вихованці  Центру культури спорту та дозвілля "Укртатнафта".   Кращі свої  танцювальні композиції  представили зразковий ансамбль естрадної пісні "Каламбур" (солістка - Дарина Олексієнко) та зразковий ансамбль народного танцю "Радість", керівник - Тетяна Попкова.
     Справді, ці талановиті діти подарували всім гарний настрій та естетичну насолоду.
     Слова привітань, квіти, концертна програма стали чудовими подарунками для нас і показали, що бібліотека працює для суспільства, для громади.
     Йдуть роки. Тече річка часу. Уже 50 років. Чи тільки 50? Літопис бібліотеки триває. І якою вона буде через сотню років, сьогодні залежить від нас. Пам'ятаймо: все в наших руках! Але це вже буде інша історія ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 PS.   Учні Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука, нацгвардійці в/ч 3059 та колектив філії посадили біля бібліотеки оцтове дерево, подароване  керівництвом КЕНЦУМу.  Тепер воно буде нагадувати всім про 50-річний ювілей бібліотеки та про урочистості, які відбулися напередодні.



Коментарі: Залишити коментар
 
X