Слідкуйте за нами

26-07-2017
        2017 – Рік Японії в Україні. З давніх-давен заворожує нас ця загадкова країна своєю самобутністю і несхожістю – інша культура, інша віра, інші традиції. Але є одна традиція, яку вподобали в усьому світі – мистецтво орігамі. Японія по праву заслужила звання країни, де виникло орігамі. Саме японські класичні фігурки розійшлися по світу.
         Серед поціновувачів орігамі – чимало знаменитостей. Уміли складати фігурки відомий письменник і викладач математики в Оксфорді Льюіс Керрол, письменник Лев Толстой, іспанський поет і філософ Мігель де Унамуно. 

         Вважається, що, виготовляючи фігурки людина вкладає в них часточку своєї душі. Працюючи з папером, не можна думати про погане. Японці вірили, що фігурки орігамі приносять удачу і успіх. Звідси -  давня легенда про тисячу паперових журавликів, склавши яких, людина на все життя забезпечить собі здоров’я і довголіття. 

 

          Саме про це йшла мова на майстер-класі «Паперові фантазії» у бібліотеці-філії № 10.  Це було справжнє свято для дітей, які захоплюються цим мистецтвом.. Вони дізнались від бібліотекарів багато цікавого про історію орігамі – давню і сучасну.  Найдосвідченіші  «орігамісти»  ділилися досвідом, а решта учасників ловили їх розповідь на льоту і майстерно складали  фігурки - то  кажана, то зайця, то журавлика, і навіть найсвіжіший винахід – спіннер. Дехто з  дітлахів навіть приніс свої вироби, створені власними руками, щоб похвалитись.

 

          Орігамі, яке має тисячолітню історію, сьогодні  використовується в суперсучасних електронних публікаціях, рекламних роликах і плакатах, численних мережевих сторінках  і комп’ютерних іграх, і залишається молодим і квітучим мистецтвом. 

         
          
        



Коментарі: Залишити коментар
 
X