Слідкуйте за нами

23-06-2017

 

 В останній день нашої поїздки ми відвідали смт. Козелець. Погожого дня нас радо зустріли колеги з районної бібліотеки. Спочатку ми відвідали музей історії ткацтва. В експозиції представлені : зразки святкового одягу, зимового та літнього, ткацькі верстати, знаряддя праці для обробки льону, кролевецькі та басанські рушники, вироби з кераміки.


Особливої уваги заслуговує Собор Різдва Богородиці. Собор споруджено у 17521763 роках на замовлення графині Наталії Розумовської 


(Розумихи, матері Олексія та Кирила Розумовських) архітекторами Іваном Григоровичем-Барським та Андрієм Квасовим — на знак подяки Богові за щасливу долю. Мене вразив 27 – метровий автентичний іконостас. Він так вражає своєю красотою що мурашки по шкірі біжать!!!

 


Далі наш шлях лежав до центральної  районної бібліотеки, яка розташована у будинку колишньої полкової канцелярії.   До послуг користувачів бібліотеки 33 тисячі документів (в т. ч. понад 60 назв періодичних видань), які розміщені у відділі обслуговування з читальним залом на 20 робочих місць та відділі краєзнавчої літератури та бібліографії. До послуг користувачів безкоштовний Інтернет-центр, який відкрито завдяки програмі "Бібліоміст".


І на останок гостинна Чернігівщина подарувала нам екскурсію до  Свято-Геогргіевскій жіночий монастир. У Георгіївському соборі  можна зайти та  помолитися біля чудотворної ікони Божої Матері Аз' єсмь с'вами і ніктоже на ви.

Дякуємо за чудові дні колежанкам з бібліотек Чернігівщини.  Особлива подяка організатору поїздки Голові Полтавського регіонального представництва УБА пані Надії Влезько!!!
Коментарі: Залишити коментар
 
X