Слідкуйте за нами

22-06-2017

 

Чернігів нас зустрів дощовою погодою і теплим прийомом наших колег з чернігівської обласної наукової бібліотеки ім. Короленка.


 

 Перша половина дня була присвячена знайомству з найчарівнішими історичними місцями Чернігова. Ми познайомилися з Дитинцем – найдавнішою частиною міста.

 

Відвідали Болдині гори — це правий високий берег річки Десни, виникнення, якого відноситься до післяльодового періоду, коли формувалися корінні береги рік.
Занурилися у Антонієві печери – унікальний підземний архітектурний комплекс ХІ – ХІХ ст. у Чернігові, заснований на початку ХІ ст. батьком руського чернецтва Антонієм Печерським – одним із засновників Києво-Печерського монастиря.

 

Завітали на гостини до музею заповідника Михайла Коцюбинського. На затишній чернігівській вулиці, неподалік від центру, привертає увагу оаза краси, людяності й тепла. Це садиба класика української літератури, великого гуманіста і Сонцепоклонника Михайла Михайловича Коцюбинського. Письменник придбав її в 1898 році, коли переїхав з Вінниці.

 

 

 

 

Друга половина була присвячена професійній діяльності та знайомству з роботою головних бібліотек Чернігівщини.  І першою була Центральна міська бібліотека ім. Коцюбинського, де нас познайомили з новими напрямками діяльності бібліотеки.

 

 

Закохані в свою справу бібліотекарі Обласної бібліотеки для юнацтва  розповідали про свій проект «Зелена бібліотека», який дуже нас зацікавив своєю креативністю.

 

 

Цікавою виявилася екскурсія по Чернігівській обласній бібліотеці для дітей. Тут ми побували і в ляльковому  театрі і в літературному кафе і на дегустації смачних вареників!!!

І на останок нас зустрічали працівники Чернігівської ОУНБ ім Короленка. Це  головна бібліотека Чернігівської області, сучасний інформаційний, науковий, культурно-освітній заклад, що формує, зберігає і надає в користування найбільш повне зібрання документів у межах регіону. Дякуємо за прекрасний прийом та докладну розповідь про роботу бібліотеки!!!

Коментарі: Залишити коментар
 
X