Слідкуйте за нами

20-06-2017


Андрій Любка «Кімната для печалі».

Це нова збірка не пов’язаних між собою оповідань, які, однак,  можна вважати й романом, якщо прийняти тезу, що головним героєм цього роману є самотність. Покинуті, ревниві, зовсім юні й поглинуті спогадами про прожите життя – усі ці люди на межі відчаю знаходять власне місце для плекання туги, кімнату для печалі, захисну мушлю. Знаходять, бо знають: саме самотність – найприродніший стан людини.















"Життя Пі" Янна Мартеля
– це роман-притча,який розповідає історію Пі, сина власника одного індійського зоопарку. Волею долі він, разом з сім’єю, змушений емігрувати до Канади. Під час мандрівки їхній корабель зазнає аварії, і хлопець опиняється в рятувальному човні: сам на сам із тигром, гієною, мавпою, та зеброю. Що чекає їх попереду?
Це непроста історія про віру, випробування долі, боротьбу за виживання, пошуки Бога та про найпотаємніші закутки людської душі.
   












«Теплі історії у стилі блюз».

Цю збірку теплих історій сформували замальовки, етюди, новели, оповідання, що їх пронизано спільним настроєвим «блюзовим» звучанням. Твори, які сюди ввійшли, об’єднані прагненням авторів прожити, осмислити й передати журбу, смуток, біль, трагедії своїх героїв та – попри всі життєві труднощі, тяжкі випробування чи карколомні події – переконати читача: віра у краще зцілює, надія надає сил, а вміння цінувати справжнє, залишитися собою, прощати й любити – рятує.












Дебютний роман американської письменниці Одрі Ніффенеггер «Дружина мандрівника в часі», який побачив світ 2003 року, став літературною сенсацією ще до публікації, коли права на його екранізацію викупили Бред Пітт і Дженіфер Еністон. Книжка вразила читачів незвичним науково-фантастичним задумом: захопила тих, хто бачив у ній пошуки свободи і волі, і тих, для кого вона стала насамперед романом про кохання поза часом та простором. А романтична екранізація з Еріком Бана і Рейчел Мак-Адамс у головних ролях, що вийшла 2009 року, так і не змогла зрівнятися з книжкою за популярністю.
Одного разу студентка художнього коледжу Клер зустріне у бібліотеці Генрі, та знатиме більше ніж він: її Генрі – мандрівник у часі, а вона – його дружина. Рідкісна генетична хвороба з дитинства розриває життя чоловіка на перемішані в часі уривки, викрадаючи його у найнесподіваніші миті й повертаючи назад – на галявину, де бавиться шестирічна школярка Клер, на святкування її повноліття чи на гучну родинну вечірку… Він завжди кохатиме свою Клер і берегтиме болючі таємниці майбутнього, де раз у раз вона втрачатиме дитину. Поки не станеться диво…

     






Нова книга кременчужанки дипломанта Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Дарини Гнатко називається «Душа окаянна».
Дія цього роману переносить читача у XVIII століття. Більша частина українських земель опинилася під владою російського імператора Петра Першого. 
Лютий і жадібний піп змусить свою непокірну доньку Марту позбутися ненародженої дитини від молодого наймита та віддасть за дружину старому батуринському полковнику. Марта поклялася зраджувати його з кожним зустрічним та вмить забула про все на світі, побачивши Андрія, полковникового сина. Та старий Мирон не забажає дати дружині волю заради сина. Та всі біди закоханим здадуться дрібницями, коли почнеться війна. Разом з військом Мазепи вони йтимуть від перемог до поразки. І єдине, що пам’ятатиме Марта, - вона мусить урятувати свого Андрія…

          
  




     





Коментарі: Залишити коментар
 
X