Слідкуйте за нами

22-05-2017
    До Всесвітнього дня вишиванки відділ читальної зали організував вуличну виставку «Рукотворні вишиванi дивотвори Полтавщини».
    Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі.  
  В експозиції виставки представлені підузорники, наволоки, скатертини, серветки, марлевi накидки на подушки, гаптовані ручним мереживом, святковi   полотняні сорочки на манекенах, ботильони,  художня вишивка для картин, рушники. Вишивки відрізняються дивовижними візерунками,  орнаментом, кольорами та складною технiкою.

 

   На окрему увагу заслуговує поєднання кольорiв в рушниковій композиції. Для виставки зібрані експонати з різних районів області. Найдорожча -  Козельщинського району, с. Калашники, де майстриня  вишивала білим по білому. Представлені вишивки гладдю, хрестиком (нитки-муліне, шовк, ірис) Семенівського, Глобинського, Диканського, Кременчуцького, Миргородського районів Полтавщини та iн. 

 

 

 

  На святі була презентована авторська виставка художнiх вишитих картин майстрині Галини  Верьовкіної. Унікальність її робіт - шовкова гладь. Присутні могли поспілкуватися з майстринею та отримати дієві поради щодо  вишивки або почерпнути корисну iнформацiю iз представленого книжкового перегляду по темi, переглянути старi свiтлини рідних у вишиванках iз сiмейного  альбому, що надали користувачі  вiддiлу.

  Фотозона , оформлена у народному стилi, мала неабиякий  успіх. Вагомий внесок у її організації внесли працівники майстерні декору і квітів «BonWedding». Арка, оздоблена декоративною вишивкою, прялка,  тюки соломи, полотно, мереживо, яскрава хустка, українські вінки - все це створювало  гарний настрiй та бажання сфотографуватися на пам'ять. А ще лунали українськi  піснi про вишиванки.

Містяни висловлювали щиру дяку  за чудове дійство та піднесений настрій.


До речi, хто не змiг  потрапити на виставку вишиваних картин Галини Верьовкiної , запрошуємо всiх до виставкової зали  нашого вiддiлу  за адресою: вул. Соборна, 9/16. Виставка дiятиме протягом  двох тижнiв.



Коментарі: Залишити коментар
 
X