Слідкуйте за нами

19-05-2017
Травень видався на національні свята: день Матері, Міжнародний день родини, Всеукраїнський день сім`ї, День слов`янської писемності, День вишиванки.
       Вишиванка ніколи не була в Україні просто одежиною, вона була символом сім`ї, відображала культуру українського народу.
        З нагоди Всеукраїнського Дня вишиванки, 18 травня 2017 р., працівники бібліотеки-філії № 2 презентували виставки «Вишиванка в моєму житті і в житті моєї родини» та «Рушник – сімейний оберіг». Вітальня книгозбірні в цей день розквітла, як маків цвіт, від вишитих робіт майстринь м/р № 10: Совенко З.М., Пушкарь Н.М., Бондар Н.З., Довгопол Н.Я., Демидась В.Г.

 

 

 

 

 

 

 

        На виставці представлені вишиванки і рушники – символи любові і незрадливості, обереги українського народу. Яким затишком, теплом, спокоєм віє від цих робіт! Тут можна побачити більше десятка рушників, вишитих різними орнаментами і в різний час. Ці роботи не лише красиві, а й дорогі для нас, адже вишили їх наші користувачі.

        Народне вишивання – живе мистецтво, яке постійно розвивається, і наше завдання – не розгубити його, а передати це диво наступним поколінням. Щоб не тільки послухати цікаву розповідь про вишивку та вишиванки, дізнатися про деякі маловідомі факти, а й помилуватися барвистими експонатами, запрошуємо до нас, в бібліотеку-філію № 2 ЦБС для дорослих.




Коментарі: Залишити коментар
 
X