Слідкуйте за нами

19-05-2017
       Мабуть, немає в світі людини, яка хоча б в дитинстві не любила читати казки, і не лише вітчизняні, але й іноземних авторів. Казки упродовж віків були і запишаються чарівними провідниками доброти і милосердя. Казки — то наші великі вчителі, що спочатку виховують, а вже потім розважають.
      17.05.2017 р. учням 5-х класів ЗОШ №18 пощастило потрапити в чарівну, дивну Казкарію, де вони зустрілися з її веселими, дотепними героями. Сталося це в бібліотеці-філії № 2 під час проведення «Балу казкових героїв». 

 

 

 

       Але, перш ніж розпочати мандрівку до чудової країни, ведуча свята, Королева казок, запропонувала дітям дізнатися, як  називається ця країна. Це стало можливим після відгадування загадок - перші літери відгаданих слів склали назву країни, невичерпної казкової скарбниці.
       Виступи дітей в образах казкових героїв Ш. Перро, Г.К. Андерсена, Братів Грим, Л. Керолл, А. Ліндгрен т. ін. дозволили  перегорнути сторінки улюблених книжок, а зустріч із улюбленими героями, Попелюшкою, Маленьким Принцем, Білосніжкою, Алісою, - побачити, як, у котрий раз, добро перемагає зло.

 

 

 

 

         Діти із задоволенням подивились артистичні виступи своїх однокласників в чудових костюмах казкових героїв, виконаних мамами та бабусями, і з не меншою зацікавленістю відгадували загадки про них під час проведення літературних вікторин та ігор.

       Ведуча, привернула увагу присутніх на книжкову виставку «Казковий дивосвіт» та  книжкову викладку «Знамениті казкарі», представлену  виданнями авторів-казкарів зарубіжжя – Кіплінга, Гофмана, Екзюпері, М. Твена та ін. та запропонувала для читання ці казки.

 

       Свято закінчилось солодкими подарунками від Королеви казок, яка оцінила обізнаність дітей в зарубіжній літературі, і побажаннями читати і слухати казки, легенди, пісні, вивчати казки і переказувати їх,  щоб вони йшли по світу, жили серед нас і після нас, виховували і вчили, як тре-ба жити по правді, бо казка – це дитинство людства і його мудрість.

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X