Слідкуйте за нами

18-05-2017
      Щороку, у третій четвер травня, відзначається міжнародне свято - День вишиванки.
      Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції носити вишитий український одяг. В наші дні українська вишиванка є безперечним атрибутом вишуканого смаку. Вона стильно та гармонійно поєднується як з класичним костюмом, так і з повсякденним одягом. А ще нагадує, що ми - українці, пам'ятаємо та шануємо наші звичаї.
     З нагоди  цього свята в бібліотеці-філії №4 організована книжкова виставка-берегиня «Українські вишиванки наче райдуги світанки», яка знайомить користувачів з традиціями та тонкощами вишивки української сорочки.  Вона втілює в собі одну з основних функцій, якої дотримувалися з давніх часів — бути оберегом, а вишиванка — це не тільки символ краси, молодості, наслідування, а й наш генетичний код.

 

     "Бережи українське - носи вишиванку!"- ці слова Ліни Костенко стали своєрідним заповітом. І в цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

      Як і більшість українців, 18 травня бібліотекарі вдягли святкові вишиванки, і бібліотека розквітла червоно-чорними та різнокольоровими барвами на сучасних українських вишитих сорочках.




Коментарі: Залишити коментар
 
X