Слідкуйте за нами

12-05-2017
       Зачерпнути водиці із джерела роду нашого, звернутися до народної мудрості, вшанувати пам`ять батьків своїх, що життя нам подарували, і рідну землю, до якої приросли корінням – такою була мета засідання клубу «Душі криниця», присвяченого Міжнародному дню сім`ї, яке відбулося 11.05.2017 р..
       Є скарби, заховані в землю, а є такі, що розташовані на поверхні і передаються з покоління в покоління, чаруючи людську душу. До таких скарбів належить пам’ять роду, його звичаї і традиції. Ось про ці скарби кожного з присутніх, про їх сімейні цінності йшла мова на родинному святі «Родина, рід, які слова святі, вони потрібні кожному в житті». 
       Зі сльозами на очах пригадували учасники заходу  про своїх батьків, більшість з яких вже покинули цю землю, але пам`ять про них і вдячність своїх сердець вони зберігають все життя і передають своїм нащадкам.
       На захід були запрошені сімейні пари Дзюби, Сорвіних,  які по дорозі життя  пройшли разом понад 50 років. Серед жителів м/р № 10 є подружжя Мещерякових,  стаж сімейного життя яких складає 65 років. Було приємно почути добрі, ніжні слова, сказані  про свого чоловіка головою Ради ветеранів м/р № 10, Коваленко Г.О., яка пліч-о-пліч з ним разом долала перешкоди на життєвому шляху  58 років. Саме любов і повага один до одного давали їм сили переборювати труднощі, виховувати дітей, виводити їх в життя.

        На початку заходу був показаний відеоролик «З Днем сім`ї»  як молитва любові і доброти, прощення і прагнення до кращого життя, що віками лине у зоряне небо предків і кожен раз повертається через небесні ворота до новонароджених душ - дітей. Настрій, трішечки ностальгічний, але при цьому світлий і душевний,  додавали й пісні, які звучали на протязі всього заходу: «Смерекова хата», «Мої батьки», «Батько і мати», «Родина» та інші.  
       Наша держава потребує підтримки, любові від молодого покоління. Через сім’ю діти сподобляються дорослим, копіюють їх, орієнтуються на їх поведінку. Тому не дарма в народі кажуть: «Від доброго дерева добрий пагінець одійде, од добрих батька й матері піде й добра дитина».

 

       Насамкінець учасникам заходу запропонували переглянути виставку «Завидна доля материнська». Майже три з половиною тисячі років тому на кам’яних таблицях, які отримав пророк Мойсей від Бога на горі Синай, були висічені слова: «Шануй батька твого і матір твою, щоб добре тобі було та щоб довголітнім ти був на землі» як дороговказ прийдешнім поколінням - поки існує життя на землі, доти роду людському немає переводу.



Коментарі: Залишити коментар
 
X