Слідкуйте за нами

08-05-2017
       4 травня 2017 р. в бібліотеці-філії № 2 ЦБС для дорослих з нагоди відзначення Дня пам`яті та примирення (8 травня) та Дня Перемоги над нацизмом у Європі (9 травня), проведена героїко-патріотична бесіда «Свято, що гартує покоління».
       Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому пощастило вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин, матерів поліг у боях за рідну Батьківщину, рідне місто, зібралися старшокласники ЗОШ № 18.
       Гості заходу - ще зовсім юні громадяни України та вони розуміють всю важливість події – святкування Дня Перемоги. Під час заходу звучали поезії воєнних років у виконанні учнів, вірші про героїчний подвиг, незламну мужність та тяжкі страждання. Ці «дорослі» вірші про війну  не залишили нікого байдужими…

 

        Смертоносним смерчем прокотилась Друга світова війна через наше рідне місто, про що свідчать безцінні кадри документального фільму «Визволення Кременчука», який був показаний учням для усвідомлення героїзму і мужності тих людей, що на своїх плечах винесли смертельний тягар війни. 

 

        До Дня пам`яті та примирення бібліотекарі презентували перегляд літератури «Пам`ять загиблим, шана  - живим». Сторінки книг і документальних матеріалів відтворюють події війни на території Кременчука, розповідають про наших славних земляків. Книги, альбоми, журнали до-поможуть дізнатись про боротьбу народу проти нацизму та вшанувати подвиг дідів, прадідів. 

 

        День Перемоги над нацизмом у Європі завжди був і є для українців днем пам`яті про всіх загиблих воїнів, які боролись за мирне небо над Україною. Героїко-патріотична бесіда - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим.

І хоча час невпинно віддаляє травень 1945 року, пам'ять про трагічні дні потрібно передавати з покоління в покоління, і ми обов`язково повинні її зберегти.
       Так будемо пам`ятати тих, хто не повернувся з тієї війни, а також про тих, хто воює на Сході України, захищаючи нашу незалежність. 



Коментарі: Залишити коментар
 
X