Слідкуйте за нами

05-05-2017
       Напередодні свята Дня Перемоги над нацизмом у Європі біля відділу читальної зали розгорнулася вулична  виставка-музей «Незгасаючий вогонь безсмертя», аби вшанувати пам’ять тих, хто надзвичайно важкою ціною заплатив за Перемогу, тих, хто здобув її для прийдешніх поколінь.
       Активну участь у її створенні взяли клуб військових реконструкцій «Україна» під керівництвом капітана збройних сил України Тараса Коваля та клуб «Комбат» керівником якої є  Костянтин Білаш. 
     Учасники клубів у військовій амуніції привертали неабияку увагу містян як  зовнішнім виглядом, так і тією інформацією, якою ділились із зацікавленими перехожими. Із захопленням демонстрували деактивовані зразки боєприпасів дострілкової зброї часів Другої Світової, макет масогабаритної гвинтівки Мосіна 1891 року, макет пістолета Тульський-Токарев «ТТ», комплекти обмундирування солдата Вермахта, польову форму офіцера Червоної Армії, зимове обмундирування солдата РКК, форму кавалериста підрозділу «Пластун» та ін. 

 

     Тут можна було приміряти військову форму та  фотографуватися із солдатами на фоні яскравої фотозони, де представлені фотографії із воєнного альбому 1941-1945 років. 

 

 

    Доповнювала всю композицію книжкова виставка-інсталяція «Тільки пам'ять не сивіє», на якій представлені книги воєнної тематики, газетні вирізки 1941 року та документи: бланки 233 дивізії, що визволяли Кременчук і патифон 1942 року (завод «Молот»),  з платівок якого лунали пісні Марка Бернеса.
     Саме такі «живі» експозиції допомагають більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів. Наш святий обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль втрати бойових друзів, зробити все для того, щоб ніколи не перервався зв’язок поколінь.
 



Коментарі: Залишити коментар

Viktor Ivanch

8 грудня 2017 15:34
Дуже сподобалася виставка!!! Щира вдячність всім, хто створював та приймав участь! Але - невеличка прикрість... фото не можна подивитися у повному розмірі та розширенні. З повагою Віктор.
 
X