Слідкуйте за нами

05-05-2017
   4 травня 2017 року відділ абонементу ЦМБ ім. М.Горького спільно з Кременчуцьким краєзнавчим музеєм організував виїзну вуличну виставку - інсталяцію «І був Солдат… І була Перемога!».

 

 

   Перший розділ виставки «Солдатська доля – сенс мого життя» представляла Л.Д. Шаткова – співавтор книг «Живи, Пам’ять!».
   Подружжя Шаткових Юрій Пантелеймонович і Лідія Дмитрівна протягом тридцяти років збирали матеріали про свідків і учасників історичних подій, що увійшли до Книги Пам’яті «Подвиг кременчужан безсмертний». 32 томи-альбоми, довгий та сумний маркиролог  полеглих на фронтах Другої світової війни. І як підсумок – видання книг під загальною назвою «Живи, Пам’ять!», що налічує 6 томів. Це була робота душі і серця.

 

   Другий розділ «А час над пам’яттю не владний…» представив Кременчуцький краєзнавчий музей. У вітрині під склом можна було побачити предмети вжитку воєнних років: флягу, командирський планшет, бінокль, листи-трикутники та ін. Особливу увагу і зацікавленість викликав гучномовець 1938 року, який був розміщений на фасаді бібліотеки.

 

 

   Третій розділ нашої виставки «Легенда. Історія. Пошук.» представив краєзнавець  Івушкін Вячеслав Едуардович. Його експонати – це історичні знахідки, результат пошукової роботи на території Кременчуцького району. Атмосферу часів Другої світової війни допоміг передати Щербина Віктор, що був одягнений у військову форму того періоду. 

   Звуковим оформленням заходу стали відомі мелодії воєнних років.
   Загалом виставка викликала неабиякий інтерес серед школярів та пересічних кременчужан.


Підпільники, солдати, ополченці,
Хай Вашу кров вода вже унесла,
Та Ви живете в місті і у серці.
І пам’ять та барвінком проросла.
                                         А.Музика 
                                «Пісня про Кременчук»


З Днем Перемоги, рідне місто!



Коментарі: Залишити коментар
 
X