Слідкуйте за нами

03-03-2017

 

"Найкращим українським байкописом” назвав Леоніда Глібова Іван Франко, вважаючи насамперед байки "головним титулом заслуги сего талановитого поета”. Не одне покоління від безтурботних дитячих днів і до похилого віку супроводжують мудрі і проникливі, лагідні і ущипливі, жартівливі і сумовиті слова байок і пісень відомого поета. З дитинства западають у пам'ять рядки: "На світі вже давно ведеться...”. А коли промчаться прудкоплинні літа, припорошуються скроні нетанучим інеєм, а серце защемить світлим сумом за молодістю, що "не вернеться, не вернеться вона”, пригадуються рядки чудової поезії "Журба”.

 


Напередодні ювілею письменника  на літературний калейдоскоп байок «Епоха в байках Глібова» до читальної зали бібліотеки – філії № 3 завітали гості. Ведучі заходу  Яблуновська В.В та Михайленко Н.М.  ознайомили учнів з життєвим та творчим шляхом байкаря, продемонстрували відеофільм про нього.

 


 Потім всі присутні слухали найбільш відомі байки Леоніда Глібова «Щука», «Вовк та ягня», «Лебідь, Рак і Щука» .  Користувачам бібліотеки старшого віку, які були присутні на заході припало до душі декламування славнозвісних віршів «Думка» та «Журба».

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X