Слідкуйте за нами

01-03-2017

Цього року Масляну широко відмічали у нашому місті, то ж прийняти участь у цьому дійстві запросили і бібліотеку-філію №6.

Працівники відповідально підійшли до підготовки заходу. Добре вивчивши історію і традиції свята, вирішили порадувати і користувачів своєї філії цікавинками про Масляну. Цілий тиждень діяла виставка-інсталяція про одне з найулюбленіших свят нашого народу- Масляну.


Бібліотекарі розпитували користувачів про особливості святкування Масляної в різних регіонах нашої країни, ділилися рецептами млинців і вареників, в тому числі і «вареників кохання». На роздачу інформації попали і депутат обласної ради Макаруша Наталя з друзями. Розмова з ними переросла в дискусію:

-        А які сьогодні свята потрібні нашим містянам?

-        Чи варто відмовлятися від свята 8 Березня? 


На головній площі вирішили провести майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки «масляна домашня». Ідею взяли із книги Тарасової О. Ляльки-мотанки: обереги для вашої оселі (можна познайомитися в нашій бібліотеці).

25 лютого ніхто не чекав такого успіху серед юних шанувальниць оберегів. Настирні дівчата не хотіли йти додому без символу свята, вони ж просили своїх татусів допомогти знайти в парку гілочки-розсохи для основи ляльки-мотанки. То ж проводили майстер-клас до останнього клаптика тканини, не залишили собі навіть виставковий зразок ляльки-мотанки.

 


Наша ж гра фант-лото «Що зробити цьому млинцеві?» прийшлася до душі людям старшого віку. Вони залюбки виконували веселі завдання, придумані бібліотекарями. 

 


 

 

 

Прогнози погоди на день  проведення Масляної були непевні: обіцяли і сніг і дощ, то ж хотілося, щоб наші зусилля по підготовці свята не пропали. Тому на неділю,26 лютого, ми запросили ще і наймолодших користувачів філії. Їх ознайомили із витоками свята, проводили ігри і майстер-клас по виготовленню аплікації на тему «Весна іде». Нею малеча збиралася вітати з приходом весни своїх мам. 

 

 

 

 


Зичимо вірянам легкого посту і всім нам- весняного оновлення і радості.

Коментарі: Залишити коментар
 
X