Слідкуйте за нами

21-02-2017

 

Три роки віддаляють нас від подій Революції Гідності – лютневих днів, коли кращі з кращих віддали своє життя за наше право жити у вільній державі. Народ назвав їх Небесною Сотнею – українців та іноземців, які загинули в Києві на Майдані. Вони пішли у Вічність — за честь, за волю, за право бути Громадянином.    

     Сьогодні  в бібліотеці-філії № 4 Кременчуцької міської ЦБС для дорослих пройшов вечір пам’яті «Вони злетіли журавлями в небо», присвячений цій сумній даті в новітній історії України.

 


     На захід завітали учні та викладачі Регіонального центру професійної освіти №1 м. Кременчука (колишній КПЛНП) та учасник бойових дій у зоні АТО Хомин Олег Павлович.

 


     Події, які відбувалися у Києві на Майдані три роки тому, дуже хвилюють нас і тепер. Потрібен значно більший час, щоб усвідомити всю глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну.

 

    Сьогодні говорили про  тих, хто, не  вагаючись, віддав  своє  життя  в  ім'я  свободи. Багато хто з них були такими ж юними, як і молодь, яка на заході  схилила голови у хвилині мовчання на знак пошани до героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів.

    Тисячі українців, що вистояли на Майдані, взявши в руки зброю, вирушили на схід України, на Донбас, в зону антитерористичної операції, щоб захистити завоювання Революції Гідності.

 


    Олег Павлович Хомин розповів присутнім про своє бачення подій на Майдані та про те, як  захищав нашу країну  у самому пеклі  – під Мар’їнкою.

     Для учнів  ця зустріч стала хвилюючою та важливою. Вони зізналися, що саме після таких заходів більшість починає усвідомлювати себе справжніми українцями і патріотами, а слова «Героям слава!» набувають нового, осмисленого  змісту.

 

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X