Слідкуйте за нами

20-02-2017

 

Вдивляємось в фотографії, вчитуємось в імена і прізвища Героїв Небесної Сотні. Що вони любили? У що вірили? За що стояли на Майдані?  Кожен з них звершив особистий подвиг - віддав своє життя заради нової України, європейської не тільки за територією.

Зі Сходу і Заходу України. Різні за професією і способом життя. Та найбільше вражає вік загиблих. Сімнадцять, дев'ятнадцять, двадцять, та й тридцять років - це ж совсім молоді люди, навіть, діти. Сльози навертаються на очі.

 

 

До Дня Героїв Небесної Сотні у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького оформили виставку - вітрину "Герої нового часу", присвячену тим, хто загинув у буремні дні Єврореволюції.

Чільне місце на виставці займає плакат з іменами героїв, причому, розташовані вони за віком від наймолодшого Назарія Войтовича до найстаршого 82-річного Івана Наконечного. Вічна їм пам'ять і слава.

 

На виставці також представлені книги, в основному художні, в яких показані літературні образи та атмосфера Майдану (Це "Вогняна зима" Андрія Кокотюхи, "Я з Небесної сотні" Марка Рудневича, "Армагеддон на Майдані" Василя Базіва, "Аэропорт" Сергія Лойка, "Покров" Люко Дашвар інші). Багато пристрастної поезії, бо події 2013 - 2014 років сколихнули весь народ.

 

Кожен з Героїв вірив у краще майбутнє своєї країни.

Пам'ятаймо про них!

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X