Слідкуйте за нами

10-02-2017
     2 лютого виповнилося 205 років від дня народження поета, байкаря, прозаїка і громадського діяча Євгена Гребінки. Байкарська творчість Євгена Гребінки займає належне місце в українському літературному процесі XIX століття, вона відіграла важливу роль у розвитку української літератури і літературної мови, і сьогодні його кращі твори є шедеврами українського байкарства. Байки письменника, написані алегоричною мовою, за своїми літературними та повчальними якостями стоять на одному рівні з творами Григорія Сковороди та Івана Крилова. Найвідоміші з них: «Ведмежий суд», «Зозуля да Снігир», «Сонце да Хмари», «Рожа да Хміль», «Школяр Денис», «Грішник», «Ворона і Ягня», «Вовк і Огонь». 
      З нагоди ювілею бібліотека-філія № 3 підготувала літературну годину "Творчий шлях з любові і добра".

 

    Відкрити для присутніх багатогранну особистість допомогли ведучі заходу, які розповіли  про життєвий шлях митця та про його творчий доробок. Учасники літературної години не були пасивними слухачами, вони читали байки, вірші Гребінки, а також мали можливість дати відповіді на питання тематичної вікторини. Увазі користувачів  представлений перегляд  літератури, на якому презентовані твори ювіляра та книги про його життя й творчість.

 

 

      Рано обірвалося життя обдарованого й самобутнього письменника, але його твори займають почесне місце в скарбниці української літератури.



Коментарі: Залишити коментар
 
X