Слідкуйте за нами

09-02-2017

В рамках святкування Року Японії в Україні 4 лютого  у відділі читальної зали ЦМБ ім. М.Горького відбувся  вечір-сторітеллінг «Країна сходу сонця».

Відділ перетворився у затишне невеличке японське містечко, де зібралися всі, хто виявив бажання  зануритися в чарівний і загадковий світ цікавих легенд та історій про дивовижну та екзотичну країну сонця, що сходить,  – Японію.

 


Японія – це  країна оригамі, ікебани, театру «Кабукі», мистецтва бонсай, ханамі, а ще – це країна «навпаки», де пальто подає жінка, кермо з правого боку, де пишуть зверху вниз, сплять на підлозі, їдять паличками – про все це та інше бібліотекарі та учасники заходу розповідали цікаві історії та підтверджували сказане за допомогою цікавих майстер-класів.

 


Всі гості були заворожені продемонстрованими навиками бойового мистецтва айкідо від  Шефів-інструкторів клубу «Банкай» Федерації Айкідо і Будо міста Кременчука, разом попрактикувалися  у мистецтві створення екібани на майстер-класі від  господині  майстерні декору і квітів  «Bon wedding», почерпнули знання з  історії про чоловіче та жіноче кімоно з демонстрацією костюмів,  мистецтво  «хоку» у поетичній хвилинці представляли активні учасниці ОДЮКу, а  кулінарний шеф від ПТУ-26 приготував суші,  тож було чому повчитися!

 


Здивувала і виставка, на якій, окрім книг, були і японські парасольки, віяла, нецке, статуетки, картини на шовку, посуд, як для подачі суші, так і для чайної церемонії, була і яскрава фотозона.

 


По завершенню вечора бібліотекарі підвели підсумки заздалегідь оголошеного творчого конкурсу малюнків на тему «Японія очима українців» і відзначили  переможців.

Всі гості були у захваті від побаченого дійства.

 більше фото у розділі "ФОТОГАЛЕРЕЯ"

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X