Слідкуйте за нами

06-12-2016
5 грудня виповнюється  85 років з дня народження українського письменника, нашого земляка  Григора Тютюнника. З цієї нагоди в бібліотеці-філії №4 відбувся літературний вечір «Вічний талант любові».
Славетний український прозаїк, один з найвидатніших новелістів української літератури зумів глибоко заглянути в душу людини, розкрити її в найтонших психологічних нюансах, повнокровно відтворити характери своїх сучасників.
І хоча Григір Тютюнник народився в Шилівці Зіньківського району, сліди його письменницької діяльності знаходяться в Мануйлівці  Козельщинського району Полтавської області, звідки родом його дружина.

 

 

Саме сюди в 60-70 роки минулого століття приїздив Григір Тютюнник. Тут він жив і творив в літні місяці, тільки тут перебував «у супокої та душевній рівновазі» як він сам твердив.
Особливо глибоке проникнення в життєпис Г.Тютюнника, художній світ його літературних образів, відчувається  в  краєзнавчій творчості учительки української мови та літератури ЗОШ №8  Ніни Леонтіївни Шмалько.  Ніна Леонтіївна - авторка двох  книг про Г.Тютюнника - книги-ессей «Григір Тютюнник і Мануйлівка», за  яку нагороджена  Полтавською обласною премією ім..Л.Бразова та книги прозових творів «На Тютюнниковому Лелечому кутку».Авторка залюбки погодилася бути присутньою на заході. Ніна Леонтіївна  розкрила для учнів ЗОШ №26 сутність образного світобачення  Г.Тютюнника, поділилася спогадами про життя-буття  Тютюнника в Мануйлівці, про своє тісне знайомство з дружиною письменника. А також розповіла про те, як перетворила невеличку кімнатку будинку, де мешкала  теща  Г.Тютюнника в справжнісінький музей.

Ніна Леонтіївна Шмалько - член Полтавської спілки літераторів та Кременчуцької міської спілки  літераторів «Славутич». Вона подарувала бібліотеці свою книгу «На Тютюнниковому Лелечому кутку» і збірку віршів.

 

 

На заході також виступив журналіст  В.Михайлов, який відвідав Мануйлівку і написав нарис про цю поїздку.

Коментарі: Залишити коментар
 
X