Слідкуйте за нами

02-12-2016
   В центральній міській бібліотеці протягом двох днів, 27 та 28 листопада 2016р., у літературно-музичній вітальні проходили «Дні ісламської культури в Кременчуці».
    Історія та культура мусульман дуже багатогранна, і все більше людей цікавляться їх традиціями та побутом.
   Мусульманська релігійна громада м.Кременчука "Іслам" та відділ літератури іноземними мовами центральної міської бібліотеки провели захід із метою змінити стереотипне сприйняття Ісламу і мусульман в українському суспільстві.
   У перший день Імам полтавської міської Мечеті шейх Амін познайомив гостей з історією та культурою Ісламу, був показаний фільм про найвидатніших Божих Пророків. Після перегляду шейх Амін та представник духовного управління Мусульман України в м.Полтаві Бакаєв Беслан відповідали на запитання гостей.

 

 

 

    Наступного дня про роль жінки в Ісламі розповіла голова жіночого клубу "Аль Аміра" Аліме Солієва. Багато було запитаннь про сімейні цінності, про роль жінки в Ісламі, одяг. Найцікавішим стало неформальне спілкування, майстер-класи по зав'язуванню хіджабу; малювання хною – мехенді. Вечір закінчився чаюванням із традиційними східними солодощами.

 

 

 

   Такі зустрічі допомогають краще зрозуміти один одного, знайти відповіді і зруйнувати ті стереотипи, які роками викликали страх в уявах українців про життя мусульман.



Коментарі: Залишити коментар
 
X