Слідкуйте за нами

07-11-2016
    Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Мова – це віконце, через яке людина бачить світ. Це своєрідна візитна карта кожної людини, за якою судять про її освіченість, ерудицію, начитаність. Довгий шлях випробувань і поневірянь пройшла українська мова перш ніж стала державною мовою незалежної України.

     З цієї нагоди 5 листопада у відділі читальної зали ЦМБ імені М. Горького відбулась літературно-мистецька композиція «Ода українському слову», яку підготували та провели для користувачів бібліотеки студенти університету третього віку. Ведуча заходу, Яценко Галина Василівна, у вступному слові розповіла про історію свята, виникнення писемності в Україні, про велике світове значення української мови та літератури.

    Святкова програма була насиченою, різноманітною та цікавою. Учасники читали вірші, уривки з відомих прозових та поетичних творів вітчизняних класиків, показали сценку-суперечку про найкращу мову в світі, співали народні пісні про матір, рідну землю – найбільші святині українського народу. Присутні теж не були осторонь та долучились  до виступаючих зі своїми творчими номерами. Сьогодні як ніколи ми маємо дбати про свою мову, культуру, рідну землю. Адже кожного дня за неї гинуть кращі сини України. 

 

 

    Сподіваємося, що такі заходи стануть гарною традицією для користувачів бібліотеки, адже дуже важливо плекати у молодого покоління любов, повагу до рідного слова, гордість за нього, вшановувати пам'ять видатних українських письменників та поетів, які на увесь світ прославили Україну.





Коментарі: Залишити коментар
 
X