Слідкуйте за нами

13-06-2016
«А проїзд гуде, шумить, вирує, співає, танцює, веселиться – ну тобі Сорочинський ярмарок в мініатюрі, але тут не торгують. Тут все задарма – і українське слово, і рідні пісні, і рушники - людські долі та трудолюбиві руки, і квіти – хто в них не кохався?, і навіть обмін книгами – по-сучасному це зветься буккросинг.
      І навколо люди – перехожі, сусіди, гості – гомонять, цікавляться, розпитують, знайомляться… І пливуть вишиванки, мережки, плахти. Чарує вбранням Сорокіна Тетяна Іванівна, наче зійшла із якогось кадру Довженківського кінофільму…
      Родзинкою дійства стала презентація троянди – витвір ковальських рук майстра Сметанка. Одним словом, свято вдалося.
      І ми, гості, зрозуміли, що наші любі бібліотекарі з любов’ю до нас, людей, творять свято – свято єднання української нації!


Дякуємо!
З повагою, Л.В. Ляшенко,
  користувачка, член «Просвіти». 


  Недавно пройшов фестиваль, організований працівниками бібліотеки-філії №6. На нього завітали кремечужани, небайдужі до відродження української культури і духовності в нашому місті.
  То ж мова йшла про одвічні українські цінності – наше Слово, Пісню, Вишивку, Ковальську справу і захоплення сьогоднішніх майстрів – скрапбукінг, інтер’єрну іграшку, вишивку бісером та сучасне квітникарство.

  На фестивалі презентували ковану троянду небачених розмірів (висота в нахиленому вигляді 1м 34см). Її автор – Геннадій Сметанко, коваль за покликанням душі. Він представив додатково і виставку троянд різних сортів, виготовлених з металу.  

  Гості бібліофестивалю мали можливість взяти участь у різних майстер-класах, що діяли одночасно на проїзді Арсенальному. То ж спеціаліст відділу по роботі з населенням Автозаводської райадміністрації виконавчого комітету

  Кременчуцької міської ради Світлана Костюк ділилася секретами вишивки бісером, а майстриня Олексієнко Надія розповідала, як самому зробити іграшку, декупаж валізи чи шкатулки. Галайда Вікторія гостинно запрошувала  жіноцтво відвідати гурток «Креативне рукоділля», що нещодавно почав працювати при бібліотеці. 

  Малько Ольга відповідала за буккросинг, запрошувала присутніх стати користувачами бібліотеки, ділилася інформацією про книги, провела книжкову вікторину.

  В бібліотеці не вистачило столів, щоб розмістити всі локації на дворі, то ж виставку-пораду «Веселка на твоєму підвіконні» і «Час читати українське», підготовлені Резниченко Оленою, розмістили на абонементі. На запитання вікторини про квіти зійшлися всі: і користувачі бібліотеки, і гості фестивалю, щоб отримати на призи висаджені пані Оленою квіти в горщиках. Секретами вирощування квітів ділилася і квітникарка «від Бога» Ганна Кобель, яка весь час чергувала біля нашої зеленої фотозони.

  А всю роботу фестивалю супроводжувала українська пісня і художнє слово – М. Рильського, М. Бакая, В. Симоненка, Лесі Українки, Івана Франка.

Сорокіна Тетяна, автор ідеї і координатор проекту, знайомила гостей фестивалю з учасниками художньої  самодіяльності із ліцею нафтохімічної промисловості, Миколою Козаком, заслуженим працівником культури України, голосистою Каріною Магдою та жінками з мікрорайону, що теж хотіли заспівати свої улюблені пісні гостям Мистецького простору.

 

  Найменші з присутніх на заході з радістю прийняли участь у вікторині «Казки з торбинки», що провела Галайда Вікторія.

  Ще сюрпризом для присутніх був розпис хною, що запропонувала майстриня Надія Олексієнко. Навіть дощ не налякав бажаючих отримати малюнки на руках дітей і дорослих, вони ще довго не хотіли відпускати пані Надію додому.

  Бібліофестиваль відбувся за підтримки депутата облради Крутько В.П., та депутатів міської ради  Піддубної О.М. та Погрібного С.М.

  Щиро вдячні всім, хто приймав участь у бібліофестивалі на Арсенальному.


P.S. Ще більше фото ви можете побачити тут: http://geometria.ru/places/kremenchug/events/928052





Коментарі: Залишити коментар
 
X