Слідкуйте за нами

17-05-2016
   В п’ятницю, 13-го, напередодні Дня народження  великого Майстра – Михайла Опанасовича Булгакова відділ абонементу ЦМБ ім. М. Горького  провів вуличне свято - літературний перфоманс «Бал булгаковських героїв».
На вулиці, біля бібліотеки зібралися любителі творчості письменника. Було представлено три локації по найбільш відомим творам Булгакова: «Собаче серце», «Дні Турбіних», «Майстер і Маргарита». 
   Почалося все з Поліграфа Поліграфовича Шарікова (Євгеній Льопа) та доктора Барменталя (Олександер Грінчеко), які  викликали фурор серед глядачів.

   Приїзд Ларіосика – кузена із Житомира (Максим Саліков)  до сімейства Турбіних - Тальберг (Тетяна Майдак) був сприйнятий з неабияким інтересом, ну а романс у виконанні Ніколєнькі Турбіна (Андрій Щербина) викликав замилування і трохи невловимий смуток. До цієї локації ніхто не лишився байдужим.

    Роман  до якого письменник ішов усе життя «Майстер і Маргарита» і про який говорив: «Что я мог ещё написть после «Мастера…».  
Першим на дійстві, як і на сторінках книги, ми зустріли поета Івана Бездомного (Павло Жидков), який читав свої вірші. 
   А коли наша Маргарита (Таня Бойко) почала читати свій монолог, завмерли всі чоловіки. Навіть після закінчення заходу не хотіли розходитися, чекали, коли ж вона таки полетить на своїй мітлі.  

    Майстер (Максим Звіробой) же, весь час доки йшло дійство, писав свої безсмерті твори. Писав, правив  і знову писав. Присутні хотіли дізнатися, що ж вийшло із-під пера письменника, але Майстер так і не розкрив свого секрету. 

 

   Провели ми на нашому перфомансі ще й вікториниу (Лариса Самусь  викладач зарубіжної літератури педучилища ім.Макаренка)  по творчості Булгакова та були приємно здивовані, як багато присутніх відповіло на запитання (раді, що Кременчук – читаюче місто!). За правильну відповідь отримували смаколик з зображення кота Бегемота.

    Містика, життя, смерть, неможливе на грані реального - все це виділяє Булгакова серед інших письменників. Ми раді що хоч трохи доторкнулися до життя та творчості Великого Майстра. Та сподіваємося  що після нашої зустрічі ви захочете читати чи перечитати Булгакова.

    Рукописи не горять….. 



Коментарі: Залишити коментар
 
X