Слідкуйте за нами

11-05-2022
     Все життя письменниці Мері Енн Шеффер пов’язане з книгою – вона працювала редакторкою, бібліотекаркою та продавчинею у книжкових крамницях, тож, мабуть, їй зовсім не важко було у співавторстві зі своєю племінницею Енні Берровз написати роман «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння», що одразу ж став світовим бестселером. Цю книгу ще називають «видавничим феноменом», адже її було видано в 25 країнах світу та продано понад 1 мільйон примірників, а ще вона 15 разів опинялася у списках «Найкращих книжок року».
     «Роман в епістолярному жанрі, створений так майстерно, що його персонажі просто оживають… Гімн книжкам і всім, хто їх любить.». Саме ці два речення, опубліковані у газеті «The Washinqton Post» якнайкраще розкривають зміст цієї книги.
     А, якщо докладніше, то…
     Джулієт – молода письменниця. Вона шукає сюжет для нової книжки. Та краще їй бути обачнішою. Не відповідати на листи незнайомців з острова Гернсі. Не радити їм хороших книжкових крамниць у повоєнному Лондоні. Краще взагалі оминати цю тему. Бо так дівчина ризикує дізнатися про «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння». Виникне безліч запитань, і Джулієт напише листа у відповідь. Її життя зміниться, вона з головою порине в карколомні пригоди. Там буде все: війна та похмурні часи німецької окупації, заборонене товариство, де збираються ті, хто втратив надію, а ще дивакуваті книголюби, що знають, якою має бути надзвичайна книга. Саме такою, як ця…
     І наостанок хотілося б процитувати слова однієї відомої письменниці, які вона сказала після прочитання книги «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння».
     «Не пам’ятаю, коли востаннє я читала такий витончений і чарівний роман, як цей, і поринала у живий, справжній світ. Я просто забула, що ця книжка – витвір фантазії, а її персонажі, ці навдивовижу чудові люди, - насправді не мої друзі й сусіди. Будь ласка, насолоджуйтеся цим романом. Мені просто бракує слів, щоб розкрити всю його красу».
                            Елізабет Гілберт, авторки роману «Їсти, молитися, кохати».

     Тож, якщо ви хочете у наш непростий час хоч на декілька годин поринути в атмосферу тепла, гумору й ніжності, завітайте до відділу абонементу філії №2 КМПБ, що на вулиці Соборна, 11, де на вас чекає «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння» та інші не менш цікаві книги.
Коментарі: Залишити коментар
 
X