Слідкуйте за нами

22-02-2022
     Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами для дітей та підлітків, які Кременчуцька міська публічна бібліотека отримала від #український_інститут_книги.
     Кулик, К. Рудий. Історія перша. Загадкова [ Текст ] / Катерина  Кулик, Світлана Пухка . – [Київ] : Рідна мова , [2021] . - 48 с.
     Ви думаєте, що Рудий — це песик?
     Ні! Так звуть маленького к¬отика, трохи сумного і трохи чарівного. Про те, як він допомагає подолати злу відьму, читайте у цій казці.












     Андрусяк, І. Нечиста сила та інші капосні історії : оповідання / Іван Андрусяк , - [ Київ ] : Наш формат, [2020] . – 112 с.
     Навіщо потрібні «погані слова»? Як можна і як не можна карати дитину за скоєну шкоду? Чи був юний Тарас Шевченко чемним хлопчиком, — а чи, може, геніальним розбишакою? Чому з Григорієм Сковородою спілкуватися страшно, а з художником-партизаном Нілом Хасевичем — ні? Яким би був чи була б ти, якби довелося жити не в наш час, а п'ятдесят, сто, двісті років тому?
     Улюблений дитячий письменник Іван Андрусяк у своїй новій книжці моделює різноманітні ситуації, сучасні й історичні, — і пропонує задуматися над тим, як учинив чи вчинила б ти, опинившись на місці героїв. 











    Роздобудько, І. Ляказочки : казки / Ірен Роздобудько . – [Київ] : Наш формат, [2020] . - 48 с.    
   Жила собі дівчинка Софійка. Їй було три роки. Одного разу мама повела Софійку помилуватися ялинкою. Але дівчинка не захотіла — вона закапризувала і тільки й повторювала: «Хочу булочку! Хочу булочку!» І тоді до неї прийшла Велика Булка...
   Одинадцять кумедних і повчальних ляказочок, себто казок-лякачок, від улюбленої письменниці Ірен Роздобудько. 











     Валько. Дивовижне Різдво [Текст] : казкова повість / Валько ; пер. з нім. В. Василюк . – [Київ] : Рідна мова, [2021] . - 48 с.
     Чи є краща пора в році за різдвяні дні?
     Лісові мешканці готують подарунки та прикрашають оселі в передчутті веселих свят. І треба ж такому статися, що саме напередодні Святвечора товстун Якоб втратив своє житло?! Добре, що поруч з ним були його вірні друзі. Читай у цій дивовижній книжці, як Бузиновий Ведмідь і Маленький Зайчик зарадили лихові та врятували свято!










     Гадсон, К. Гучна зимова сплячка [Текст] / Кеті Гадсон ; пер. з англ. А. Коник . - [Львів] : Видавництво Старого Лева, [2020] . - 32 с.
     Черепаха не любить зими.
     Щороку, коли випадає перший сніг, вона зручно вмощується для сплячки. Та цієї зими спокійно виспатися, здається, не вийде.
     Ця історія переконає навіть найзатятіших буркотунів, що і взимку трапляється багато захопливого й чарівного, особливо коли поряд добрі друзі!







     Вдовиченко, Г. Містельфи [Текст] : повість / Галина Вдовиченко . – [Львів] : Видавництво Старого Лева, [2020] . – 144 с.
     У середмісті Львова на дахах живуть крихітні крилаті дівчата і хлопці - міст¬ельфи. Це міські ельфи. У кожного з них - своя вежка, своя робота і спільні розваги в повітрі.
     Одного дня їхній безтурботності настане кінець. Міські підземелля захоп¬лять щури-мутанти, які загрожуватимуть усьому місту. Захищати себе доведеться не лише людям і містельфам…
     Пригоди цих маленьких створінь надзвичайно цікаві та захоплюючі. Дітям, та навіть і дорослим дуже сподобається!








     Бова, І. Хаппі та її суперсила / Іра Бова . – [Харків]: Юнісофт, [2021] . – 40 с.
     Як говорити з дітьми про безпеку в мережі? Письменниця Іра Бова створила для цієї делікатної теми безпечний світ — казкову історію черепашки Хаппі, з якої діти дізнаються надзвичайно важливі речі.
     Чи можна довіряти незнайомцям? Чи треба розповідати батькам, якщо хтось змушує робити те, чого не хочеш, або вимагає особисті фото?.. Книга стане добрим стартом для розмов про ситуації, що можуть трапитися в інтернеті.












     Барклем, Д. Ожиновий живопліт. Весняна історія / Джилл Барклем; пер. з англ. О. Орлової
. – [Харків]: Читаріум, [2021] . – 32 с.
     Весняна пора – найкращий час для теплих вражень. Чудовим доказом цього є книжка «Весняна історія» Джилл Барклем, яка входить до барвистої серії «Ожиновий живопліт».
Серія «Ожиновий живопліт» знайомить маленьких читачів з цікавими буднями милих мишок, у яких є власні турботи та свята. Вони мешкають на красивій квітучій галявині, яка знаходиться за Ожиновим живоплотом.
     Сюжет «Весняної історії» знайомить нас з непосидючим маленьким мишеням, у якого день народження припало на розквіт весни. Мешканці Ожинового живоплоту дізнаються про це й вирішують зробити імениннику сюрприз. Вони ретельно готуються до свята, яке має відбутися у вигляді пікніку на зеленій запашній галявині. Кожен щось готує та підбирає подарунок мишеняті. Як пройде ж святкування такої події? Дізнавайтеся з книжки.
     «Весняна історія» відкриє перед маленькими читачами двері у світ цікавих пригод, теплих вражень і яскравих емоцій.




     Пейткс, М. Мія і Бруно ростуть здоровими: що варто знати про дитяче харчування та ожиріння [Текст] / Моніка Пейткс; пер. з ісп. Я. Губарев . – [Львів]: Урбіно, [2020] . – 44 с.
     Бруно сім років, і сьогодні він сумує, бо в школі його обізвали «коровою». Хоча він зазвичай харчується так, як і інші хлопчики та дівчатка, у нього накопичується на животі жирок. І це турбує Бруно, бо він більше втомлюється, коли бігає на майданчику. Педіатр каже, що в нього ожиріння.
     Булінг? Здорове харчування? Голод у животі? Голод у голові? Ситість? Клітковина? Калорії? Спорт? Отримай якомога більше порад, щоб уникнути ожиріння!
     Тепер Бруно задоволений: у нього залишилося тільки трохи зайвої ваги. У його сім’ї всі харчуються краще й більше рухаються, вони – здорова родина!





Коментарі: Залишити коментар
 
X