Слідкуйте за нами

09-02-2022
     Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами для дітей та підлітків, які Кременчуцька міська публічна бібліотека отримала від #український_інститут_книги.
  
Рубан, Т. Фізик [Текст ] / Тетяна Рубан; іл. О. А . Бардєєва. - [Харків]: Юнісофт, [2021]. - 112 с. 

      Життя п’ятнадцятирічної студентки коледжу Діни вирує подіями. Якось до неї по допомогу звертається одногрупниця Валя, яка досі ніколи з Діною  і не розмовляла. Валя має таємницю: викладач фізики з коледжу наполегливо вимагає її уваги.
     «Фізик» - це психологічна пригодницька історія, яка написана, щоб допомогти тим, хто став жертвою харасменту та  опинився сам на сам із цією проблемою.










Пантюк, С. Швидше не буває [Текст ] / Сергій Пантюк; іл. М. Іванова. - [Київ]: Наш формат, [2020]. - 176 c.

     У житті Ельвіри затяжна чорна смуга. В автомобільній аварії гине тато, хвора мама насилу зводить кінці з кінцями, однокласниці відверто цькують дівчину. Ба більше: від неї відвертається навіть хлопець, якому здавалось, Ельвіра дуже подобалася. Єдина відрада – плавання, якому дівчина сповна віддається пізніми вечорами на самоті в басейні, де прибиральницею працює її мама.
     І тут з'являється він – кумедний, але дивовижний чарівник Коцюрубка. І пропонує угоду: за рік він зробить Ельвіру олімпійською чемпіонкою з плавання, вона здобуде славу і багато грошей. Дівчина погоджується…











Мельникова, Д. Розбишацький детектив [Текст] / Діана Мельникова; іл. К. Подольська. - [Київ]: Наш формат, [2021]. - 208 c.

     Леся Дика і Сергій Василевський- справжнісінькі добрі розбишаки. Вони не шукають пригод заради пригод – ними керує добре серце, щира допитливість і палке прагнення справедливості. Незалежно від того, чи йдеться про порятунок кажана, чи про карколомні пошуки дуже таємничого і страшенно небезпечного злочинця, який викрав у музейників унікальний меч князя Святослава Хороброго.












Бенза, С. Назустріч собі [Текст] / Софія Бенза. - [Київ]: Академія, [2021]. - 160 с.

      Герої оповідань живуть в неприкрашених реаліяхі розмовляють мовою свого покоління. Вони дуже конкретні та правдиві, навіть тоді, коли помиляються та непросто вибираються з проблем. До цих історій велика довіра – можливо тому, що авторка оповідань ще недавно була їх ровесницею.













Сайко ,О. Птахи завжди повертаються [Текст] / Оксана Сайко. -[Київ]: ВЦ «Академія», [2021].-128 с.

      В останньому класі  її життя розкололося на «до» та «після». Щоб зрозуміти себе, Олена мусить усе згадати. А правда схована в подіях, яких вона не пам’ятає. Їй не просто витримати нові обставини. Пережити втрати. Зрозуміти, де справжній дім. Витримати жорстокість людей. І все-таки вихід знаходить. Бо вона – сильна.















 Дорожовець, О. Старий будинок [Текст] / Олександра Дорожовець; іл. Н. Дончекова-Бут.- [Київ]: Наш формат, [2021]. - 192 с.   
    Софійка, нехтуючи бабусиними пересторогами, наважилася піти Тихою вулицею й зазирнути за паркан покинутого, прот неймовірно красивого старого будинку. Несподівано вона стає бранкою цього таємничого місця та його господарів.
    Дивовижно світла і зворушлива історія про те, яким насправді важливим у нашому житті є все, створене з добром і любов’ю, у що вкладена часточка душі.













Пузік, В. «Делфі» та чарівники [Текст] / Валерій Пузік.- [Київ]: АССА, [2021]. - 192 с. 

     Сучасна Одесса. На танкер «Делфі» здійснили напад три дракона. Вони дихають вогнем і туманом та ладні от-от знищити все на своєму шляху. Протистояти їм може восьмирічний Орест. Він щойно дізнався, що обраний чарівником. Тепер на хлопчика чекає безліч випробувань.
     Чи допоможуть Оресту книжка і медальон, які дала йому чайка? Та чи вистачить юному чарівникові мужності кинути виклик Чорному дракону й врятувати місто від знищення і забуття?













Ясіновська, Н. Любов, дідусь і помідори [Текст] / Наталія Ясіновська. - [Львів]: Видавництво Старого Лева, [2021]. - 240 с.

     Тринадцятирічна Олеся мешкає з дідусем і бабусею. Живе звичайним життям підлітка: ходить до школи, проводить час зі своїми подругами Інною та Аліною, поглядає на хлопців…Аж поки в один момент усе не змінюється.
     На заміну її улюбленому вчителю з літератури приходить молодий студент, а дідусь дівчинки раптово захворює. Олеся залишається наодинці зі своїми переживаннями. Аж поки новий учитель не пропонує учням вести шкільний блог. Так, крок за кроком, її життя набуває нових і зовсім неочікуваних барв.










Гайдамака, М. Кібершулер [Текст ] / Микита Гайдамака. - [Київ]: ВЦ «Академія», [2019]. - 128 с.  

    Класно веселому товариству на канікулах. Настрій зашкалює , фонтан приколів і грайлива закоханість. Навіть витягнути товариша з халепи – ніби грати в детективне кіно. Знав би кібершулер Серго Флінт, на кого нарветься, обминав би їх десятою дорогою. А, може, пощастило, що нарвався на них.












Руменко,  Т. Магічна зброя панчохоїдів [Текст] / Тетяна Руменко.- [Київ]: ВЦ «Академія», [2019].- 96 с.

   У дивовижному панчоховому світі живуть охоронці дитячих снів, які проганяють від дітей усе жахливе. Аж ось сталася біда – зла Павучиха викрала чарівну Голку, якою шиють панчохоїдів, і тепер їхній світ занепадає. Їм дедалі важче оберігати дітей від поганих снів. А найгірше те, що панчоховому і людському світам загрожує страшна війна.
    Злі сили можуть захопити світ, якщо, заклякнувші від страху, не протидіяти їм. Ілля, Хроп, Ганс, Тіна іх перемогли і повернули панчохоїдам магічну зброю.



Коментарі: Залишити коментар
 
X