Слідкуйте за нами

04-10-2021
     Беннетт Д.   Бійцівський клуб феміністок[Текст]. - Харків : Віват, 2020. - 335 с.
     Ця книжка містить історії жінок, які зіткнулися з ґендерною нерівністю, і дієві лайфхаки, як зарадити собі в таких ситуаціях. Опанувавши їх, ви знатимете, що робити, коли бос повсякчас позирає на декольте або колега-чоловік змушує робити йому каву. Авторка наголошує: наша сила — у кількості. Тепер як ніколи жінки й чоловіки повинні об’єднатися та навчитися не нехтувати власними досягненнями через ґендерні стереотипи. Завдяки слушним порадам Джессіки Беннетт ви здобудете впевненість і рішучість, щоб зрештою змінити упередження стосовно жінок як у сім’ї, так і на робочому місці.











    Гнатко Д.   Емма. Історія одного падіння[Текст] : роман / Дарина Гнатко. - Харків : Клуб Сімейного   Дозвілля, 2021. - 332 с.

    Емма Рихальська — донька заможного поміщика та наречена шанованого графа Яготинича. Її майбутнє   прогнозовано   мало бути щасливим. Але заборонене кохання до кріпака Назара, що так раптово спалахнуло,   перекреслило все. Емма знала, що він заручений із красунею Марічкою. І ніколи не відповість взаємністю панянці. А   сама Емма змушена буде все життя прожити із нелюбом. Але долю не прорахуєш. Трагічна загибель Марічки збурить   у серці Назара полум’я помсти. Емма втратить останній шанс здобути його любов. Та несподівано під серцем   заворушиться надія...














     Гаврильченко А.В.   Нерозважний корольок[Текст] : детектив / Аліса Гаврильченко. - Київ : Темпора, 2021. - 212 с.
     Серпень 2015-го, Кременчук. Марго Перехрист, яка ще нещодавно покинула таку звичну й комфортну роботу в банку та вступила до лав новоствореної Патрульної поліції, стикається з неприйняттям і глузуванням колег ‒ і все через її фото з відпустки, які хтось надіслав журналістам. І тепер її служба опиняється підвішеною на волосині. Але ж це ганьба для онучки місцевої міліцейської легенди! Тож тепер, щоб довести всім, а головне ‒ собі, що вона чогось варта, Марго візьметься за розслідування дивного вбивства, що саме в ці дні сталося в одному з сонних кременчуцьких будинків…












      Добрянський В.В.   Трибунал апостолів[Текст] : роман / Василь Добрянський. - Харків : Клуб   Сімейного Дозвілля, 2021. - 285 с.
     Капітана поліції у відставці Клима Жеграя розшукує керівник розвідки гетьмана Скоропадського, щоб передати   доручення. Жеграй має знайти вбивцю паламаря Гната Березовця, викрити злочинців, які шукають коштовності в     будинку графині Марії Браницької, і з’ясувати, хто ховається за таємничою терористичною організацією «Трибунал   апостолів». У Білу Церкву слідчий прибуває під прикриттям — як страховий агент. Несподівано його запрошують на   закрите засідання чоловічого клубу «Історія і чин». І пропонують викрасти коштовну брошку з маєтку Браницьких —   «Пурпурову троянду Нілу», виготовлену колись спеціально для Наполеона. Отже, наживка спрацювала. Звісно,   крадіжки не входили у плани Жеграя, однак представники клубу вміють переконувати...












    Іванцова М.   Намальовані люди [Текст]: роман / Міла Іванцова. - Київ : Білка, 2021. - 447 с.

    Роман Міли Іванцової "Намальовані люди" - це розлога художня хроніка зими 2013-2014 рр. про звичайних людей, поставлених у незвичайні обставини. Про Майдан та антимайдан, про небайдужих, які постали проти злочинної влади за людську гідність, про силовиків, поглядом з іншого боку барикад,  та про тих, кого взагалі не торкнулося. Про художників та медиків, підприємців і студентів. Про чоловіків та жінок, підлітків та літніх людей, українців і не тільки. Про кохання, силу духу, взаємопідтримку, самопожертву, людяність і любов у широкому сенсі цього слова. І, звісно, про Київ, буремний та буденний, як і у всіх інших романах авторки.













     Козинець О.В.   Картка Марії [Текст] : роман / Олександр Козинець. - [Львів] : Літературна агенція "Піраміда", 2020. - 283 с.

     Роман «Картка Марії» наповнений теплом людських взаємин, він — потужне джерело сили й віри. Події в романі тривають рік. П'ятдесят дві глави відображають тижні календарного року. Сюжет розгортається довкола таємничої картки, яка змінює долі тринадцяти людей. Хоча насправді їх — більше. Чотирнадцятий герой — кожен, хто прочитає роман. Після прочитання «Картки Марії», вам, найімовірніше, захочеться шоколадних круасанів, нових подорожей, зустрічей та відкриттів. Або, хоча б подумки, — літати.











      Кокотюха А.А.   Вигнанець і шляхетна полонянка[Текст]: [роман] / Андрій Кокотюха. - Харків : Віват, 2021. - 299 с.

      1919 рік, Катеринославщина. Колишній поліцейський-вигнанець Платон Чечель служить у петлюрівській розвідці. Виконуючи таємне завдання в глибокому ворожому тилу, Платон опиняється в пастці і дивом виривається від білих. Але ― потрапляє до рук червоних... Тепер він за крок до розстрілу. Разом із ним у полоні юна і шляхетна Дарина Ільницька. Страшно подумати, що загрожує їй. Тому Чечель робить відчайдушну спробу врятувати себе та дівчину ― береться розслідувати вбивство ворожого командира. Ціна звільнення ― знайдений вбивця. Тільки ж навряд можна вірити комісарським обіцянкам...










 
  Кузнєцова Є. Спитайте Мієчку[Текст] : [роман] / Євгенія Кузнєцова. - Львів : Видавництво Старого Лева,   2021. - 266 с.

    Що робити сестрам, яким так легко загубитися у власних думках і бажаннях у великому місті? Все наче й добре, але   хочеться поставити життя на паузу, хоча б до вересня, та повернутися у місце свого дитинства. Заплетені стіни старого   будинку відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч. Але   літо час не спиняє: на порозі будинку з’являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому   домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо   іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.










    Майклмен Д.   Нові кавові правила [Текст] : сучасний путівник для всіх / Джордан Майклмен, Закері   Карлсен. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2021. - 159 с.
    Сучасний світ не мислить свого життя без кави. Її п’ють вдома до сніданку, під час ділових бранчів, у мандрах; каву   смакують, про неї говорять з насолодою, створюють музеї кави та вдосконалюють її виробництво. У цій книжці зібрано   55 кавових правил та рекомендацій про основи варіння кави, її зберігання, а ще міфи про каву, різні цікавинки та   особливості нової міжнародної культури виробництва і споживання кави. Автори, засновники популярного   американського  блогу Sprudge, впевнені, що книжка надихне до появи не однієї кавової ідеї, і сподіваються, що читач   отримає від прочитання радість і насолоду — так само, як і від горнятка доброї кави.










     Міранда М.   Ідеальна незнайомка [Текст] : [роман] / Меган Міранда. - Львів : Видавництво Старого Лева,   2021. - 371 с.
     За спиною колишньої журналістки Лії Стівенс багато невдач і болючих помилок — їх не вийде ні виправити, ні забути,   ні притлумити плином часу. Аби якось налагодити життя, Лія втікає в Пенсільванію разом із вірною подругою Еммі. Вона   хоче зачаїтися, принишкнути. Але привид минулого невтомно переслідує її. Біля річки знаходять жінку, дуже схожу на   неї. Усі довкола тепер дивляться на Лію з підозрою. Здавалося б, Еммі могла б допо-могти розплутати ситуацію, але біда   — поліціянти в один голос стверджують, що Еммі насправді ніколи не існувало.
 











     Печорна О.В.   У затінку земної жінки [Текст] : роман / Олена Печорна. - Харків : Клуб Сімейного   Дозвілля, 2021. - 268 с.
     Ще місяць тому Жанна працювала журналісткою в столичному глянцевому журналі. Та через фінансові труднощі   вони з чоловіком вимушені були переїхати у село, до батьків Максима. Жанна почувалася там чужинкою, що   лишилася  сам на сам із власними сумнівами. Раптова пропозиція роботи спрямовує її в невеличке село Горбове.   Багато років тому доля привела сюди ще одну жінку. Тоді, у спалахах Першої світової, уроджена австрійка Франциска   закохалася в українського полоненого Захара і згодом вирушила разом з ним до далекого, чужого краю. Як   виявилося, назустріч пеклу Другої світової та нелюдським випробуванням. А одного дня ця чужинка, «німка», стала   спасителькою та берегинею Горбового...
     Чи допоможе Жанні історія незламної і чуйної Франциски вийти на світло із затінку власних сумнівів? Щоб не   опустити руки та знайти оте загадкове жіноче щастя, про яке мріє кожна земна жінка...











1.  Велика книга маленьких українців [Текст]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 126 с
2.  Волкова Н.І.   Формула краси [Текст] : цикл хоку / Ніла Волкова. - Кременчук : Novabook, 2019. - 83 с.
3.  Грімальді В.   Саме час знову запалити зірки [Текст] : [роман] / Віржіні Грімальді. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 395 с.
4.  Джіо С.   Бунгало [Текст]: [роман] / Сара Джіо. - Харків : Віват, 2021. - 254 с.
5.  Залюбовська І.В.  Тінь вогню [Текст]: [збірка поезій] / Ірина Залюбовська. - Кременчук : NOVABOOK, 2021. - 77 с.
6.  Оленіч О.М.   На украйнах Дикого поля [Текст]: лірика / Ольга Оленіч. - [Кременчук] : [ФОП Адаменко Ю.В.], 2020. - 53 с.
7.  Оленіч О.М.   Кременчуцькі фантасмогорії [Текст] : [збірка] / Ольга  Оленіч, Ірина Бєлякова. - Кременчук : Піраміда, 2021. - 60 с.
8.  Пилипчук О.А.   Відголосся Чорнобильських дзвонів[Текст] : поезія та проза / Ольга Пилипчук. - Кременчук : Про-Графіка, 2021. - 81 с.
9.  Український жаргон. Словник сучасної української жаргонної лексики : у 2 т. - Дніпро : Арт-Прес, 2020.
10. Фромм Е.   Мати або бути? [Текст]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 302 с.
11. Ханко В.М.   Миргород як осередок керамічної освіти в Україні[Текст]. - Харків : Видавець Олександр Савчук, 2021. - 238 с.
12. Цибульська Т.В.   Криниця [Текст] : поезія / Таїсія Цибульська. - Кременчук : [ПП Щербатих О.В.], 2020. - 54 с.
13. Час героїв : інтерв'ю з учасниками подій часів Революції Гідності та війни на Донеччині / спілкувалася Надія Кир'ян. - Київ : Ліра-К, 2020. - 79 с.
14. Чередник І.Я. Намалюю пісеньку. Ч.1 [Текст]: збірка пісень з розмальовками для дітей дошк. і молодшого шк. віку / Ірина Чередник, Олена Родіна. - Кременчук : NOVABOOK, 2021. - 34 с.
15. Шульга О. Наші. Інженерна історія України [Текст]. – Київ: Моя книжкова полиця, 2021. - 144с.
16. Ягелло Й.   Зелені мартенси [Текст]: повість / Йоанна Ягелло. - Львів : Урбіно, 2020. - 214 с.

Коментарі: Залишити коментар
 
X