Слідкуйте за нами

22-09-2021
 Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які Кременчуцька міська публічна бібліотека отримала від #український_інститут_книги.

 Льюїс Б. Вільно за 3 місяці. Як заговорити будь-якою мовою незалежно від віку та місцезнаходження [Текст]   / Бенні Льюїс. – [Харків] : Фабула : [Ранок], [2019]. - 271 с. 
     Бенні Льюїс, відомий поліглот, блогер, мандрівник, дає практичні поради щодо вивчення різних мов. У книжці   наведено найефективніші методики і способи запам'ятовування нових слів, нові мовні техніки, а також дієві підказки і   списки корисних безкоштовних інтернет-ресурсів. За допомогою цієї книжки читачі будь-якого віку і досвіду легко і   швидко опанують будь-яку мову.














 Collins : як говорити англійською : розбираємося з нюансами слововжитку [Текст]: [довідник з граматики] /   [під ред. П.Гендс та ін.] - [Київ] : КМ Букс, [2020]. - 405 с.
     Ефективний довідник, який містить надзвичайно прості пояснення майже всіх складних моментів вживання лексики   англійської мови. "Як говорити англійською" від всесвітньовідомого видавництва Collins - це видання, що має на меті   допомогти студентам будь-якого віку правильно використовувати окремі слова та вирази задля найточнішої передачі   сенсу сказаного.














 Галбрейт, Р.   Кувала зозуля [Текст] : [роман] / Роберт Галбрейт. - [Київ] : КМ Букс, [2020]. - 511 с.
     Колишній військовий слідчий Корморан Страйк, який в Афганістані втратив ногу, повернувшись додому в Лондон,
 відкриває детективну агенцію, але заледве зводить кінці з кінцями. Агенція має одного-єдиного клієнта, а кредитори   тиснуть зусібіч. Аж тут до нього приходить брат відомої супермоделі з проханням розслідувати загадкову смерть його   сестри. Поліція закрила справу як самогубство, але брат відмовляється в це вірити. Страйк поринає у яскравий і   розпусний світ шоу-бізнесу, де правлять насолоди, спокуси й облуди. Ви гадаєте, що все знаєте про детективів? Це ви   просто не бачили, як веде розслідування Страйк.












 Галбрейт, Р.   Шовкопряд [Текст] : [роман] / Роберт Галбрейт. - [Київ] : КМ Букс, [2020]. - 541 с.
     Корморан Страйк розслідує нову справу — зникнення письменника Оуена Квайна. Його дружина вважає — чоловік   просто втік, щоб побути на самоті, й просить Страйка розшукати його і повернути додому. Але Страйк, почавши   розслідування, розуміє, що зі зникненням Квайна не все так просто. Письменник щойно дописав сатиричний роман, у   якому в непривабливому світлі вивів практично всіх своїх знайомих. Якщо такий твір опублікувати, він зруйнує багато   життів, отож чимало людей хотіло б заткати Квайнові рота. Невже хтось таки на це наважився?… «Шовкопряд» — другий   роман зі знаменитої серії детективів про відставного військового слідчого Корморана Страйка і його кмітливу помічницю   Робін.












 Лис В.С. Острів Сильвестра[Текст] : роман / Володимир Лис. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 220   с.
     Людина припливає на безлюдний острів, щоб покінчити зі своїм життям. Лунає фатальний постріл з рушниці. Фінал   життєвої трагедії? Але виявляється, що це може бути початком химерної та захопливої історії, де переплітаються минуле і   майбутнє, любов і боротьба за своє «я», шлях до себе й інших, втеча і повернення. Де тільки Пінга і Понг, зайці з   дивного острова посеред лісового озера, здатні врятувати самогубця. Де можна виправити минуле і змінити майбутнє. Як   це зробити?












 Жадан С. Список кораблів : нові вірші, 2018-2019 [Текст] / Сергій Жадан. - [Чернівці] : Meridian Czernowitz,   2020. - 153 c.
    Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб   окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів, якими   наповнюються весняні сутінки. «Список кораблів» – це список тих, хто пішов, але кого не можна забути. Список імен, які   супроводжують тебе протягом життя. Список міст, де на тебе завжди чекають. Мабуть, найінтимніша і найболючіша книга   автора.










 Дочинець, М.І.   Історії: Жінки, які перемогли; Чоловіки, які витримали; Великі, які кохали. - Мукачево :   [Карпатська вежа], 2019. - 450 с.
    Це реальні історії про реальних жінок і чоловіків. Історії служіння меті і мрії, історії духовного пошуку, а нерідко й   духовного подвигу. Немає секрету щастя і хисту. Немає загадки долі. Є загадка любові. І ці люди все життя розгадували її.   І служили їй - любові до людини, до Бога, до природи, до ремесла, до мистецтва... Люди звичайні і водночас незвичайні у   своїх високих устремліннях. Крім того, ця книга є спробою торкнутися таїни таїн, дару, що зветься - Кохання. І як осявало   життя відомих, харизматичних людей. Навіть великих кохання робить слабкими і вразливими, позаяк руйнує укріплення, які   ми зводимо довкола совїх сердець. Для одних це пломінець свічі, для інших - рушійна стихія, що перекраює знакову   особливість, а з нею нерідко і хід історії людства.







 Чухліб Т.В. Булава проти скіпетра. Україна у Великій Північній війні 1700-1721 років [Текст] / Т.В. Чухліб. –   Київ:Арій, 2019. – 352 с.
     У книзі розкрито міжнародне та воєнно-політичне становище Українського гетьманату на чолі з І. Мазепою, І.   Скоропадським та П. Орликом під час загальноєвропейської Північної війни 1700–1721 років. Особливу увагу звернуто на   спотворення пам’яті про ці події за наказом та участі царя Петра І в історіографії Російської імперії XVIII століття.   Політичну ситуацію на Правобережній, Лівобережній та Запорозькій Україні схарактеризовано у зв’язку з воєнними діями   та  дипломатичними відносинами між Шведським королівством і Московським царством, а також Річчю Посполитою,   Османською імперією та Кримським ханством. Проаналізовано українсько-шведські взаємини, а також джерела написання   під час згаданої війни визначної пам’ятки політико-правової думки — «Пактів та Конституцій законів і вольностей Війська   Запорозького» 1710 року.



Коментарі: Залишити коментар
 
X