Слідкуйте за нами

09-08-2021
      Афанасьєв Д.  Країна мільйонерів [Текст] : [роман] / Дмитро Афанасьєв. - Київ : Темпора, 2020. -   167 с.
       Існує легенда, згідно з якою український гетьман Павло Полуботок поклав усе своє золото на рахунок в   англійському банку, щоб у майбутньому, коли Україна стане незалежною, воно змогло послужити становленню   молодої держави... Але що, як це не легенда, а золото існує насправді? І що, як лист імовірного хранителя таємниці   справді здатен допомогти в його пошуках? І що можна ще знайти в них? Це й належить з’ясувати двом компаніям,   які  доля звела з цим листом і затягнула в гонитву за скарбом — тим, що здатен зробити кожного мешканця цілої   великої країни мільйонером.
















      Джио С.  Все цветы Парижа [Текст] : роман / Сара Джио. - Київ : Форс Україна, 2021. - 384 с.
      Після часткової втрати пам’яті дочка відомого кіноактора Кароліна Уільямс приїжджає до Парижу та орендує квартиру на вулиці Клер. Незабаром вона розуміє, що красивий старовинний будинок зберігає таємницю. Кароліна знаходить листи якоїсь Селіни, датовані 1943 роком. Селіну утримували в будинку насильно, але вона не втрачала сили духу і робила все можливе, щоб врятувати своїх близьких, особливо маленьку доньку. Розгадуючи загадки минулого Кароліна знаходить ключі і до власної пам’яті, в глибинах якої причаїлися і біль, і віра, і любов.
















     Загг З.   Дівчина Онлайн у турне [Текст]: [роман] / Зої Загг. - Львів : Видавництво Старого Лева,   2020. - 415 с.
     «Дівчина Онлайн у турне» — другий роман із популярної трилогії британської фешн-блогерки, ютуберки та   письменниці Зої Заґґ.
      Шістнадцятирічна блогерка Пенні після того, що сталося минулого навчального року, більше не виходить   онлайн. Разом зі своїм хлопцем-музикантом Ноа вона вирушає в турне Європою у передчутті нових вражень. Проте   виявляється, що гастрольне життя не таке захопливе, як вона собі уявляла: Ноа надто заклопотаний і не має на неї   часу, а хтось шле дівчині листи з погрозами. Чи впорається Пенні з новими викликами та чи вдовольниться   статусом «дівчина рок-зірки», забувши про власну мрію?...


   










      Ішігуро К.   Залишок дня [Текст] : [роман] / Кадзуо Ішігуро. - Львів : Видавництво Старого Лева,   2020. - 236 с.
      Влітку 1956 року дворецький Стівенс, який усе життя прослужив у багатому маєтку під назвою Дарлінґтон-Голл,   вирушає в автомобільну мандрівку південно-західною Англією. Коротка шестиденна справа перетворюється на   подорож у минуле, що виринає на тлі розкішних англійських пейзажів, у минуле, в якому особисті драми   розгортаються разом із драмами світовими. Цей роман, за який Кадзуо Ішіґуро здобув Букерівську премію, —   витончена історія про невисловлені почуття і прихований відчай, про жаль, що затьмарює залишок дня, коли з   гіркотою розумієш, що все могло скластися інакше...


   











      Кокотюха А.А. Лихе око [Текст] : роман : [друга книга з циклу "Павутиння мороку"] / Андрій   Кокотюха . - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. - 285 с.
      Лора Кочубей їде до Житомира, щоб залагодити дрібну проблемку, яку створив охоронець банку Вадим. Його   дружина Зоя переконана: колишня свекруха, Віра Домонтович, його зурочила. Декілька років тому Віра скоїла злочин   і сіла до в’язниці. Поки жінка відбувала покарання, її син — перший Зоїн чоловік — трагічно загинув. І коли Віра   вийшла на волю, пішли чутки: вона мститься кожному, кого вважає винним у смерті сина. Її лихе око прирікає на   загибель. Усе це попервах видається маячнею, та під час першої і єдиної зустрічі Віра Домонтович устигла кинули   своїм лихим оком і на Лору Кочубей…


     











    Саліпа О.І.   Оля [Текст] : [роман про Ольгу Кобилянську] / Ольга Саліпа. - Харків : Фоліо, 2020. - 217 с.

      Поки одні співчувають її самотності, інші на пальцях перераховують її чоловіків…
 З дитинства Ольга розуміє, що вона «не така». Її сила лякає і притягує, її почуття і пристрасть горять вогнем. Але вона   сама — згоряє чи гартується?
     Ось він, ідеал: розумний, інтелігентний Маковей. Негідник чи рятівник? Злочинець чи жертва? Чи витримає кохання   сильної жінки? Бо ж власні «скелети в шафі» не дають про себе забути. На шляху їхнього спільного щастя багато тіней   з минулого.
     Ольга Кобилянська... Про неї знають все, але її не знає ніхто. Щоденники, листи, твори... Найбільша містифікація   української літератури, створена нею самою. Роман «Оля», володар Гран-прі «Коронації слова-2020», не про   письменницю, а про жінку. Пристрасну, вперту, але з власними комплексами та помилками, живу...


   









        Шарр'єр А.   Метелик[Текст] : [роман] : розповідь, переказана Жаном-П'єром Кастельно / Анрі   Шарр'єр. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 572 с.
      Анрі Шарр’єр — французький письменник, який здобув світову популярність завдяки автобіографічному роману   «Метелик». Майже п’ятнадцять років, як і його герой, він боровся за своє чесне ім’я та свободу і таки отримав   виправдання. Історія цієї боротьби стала основою легендарного «Метелика».
      У двадцять п’ять років Анрі було обвинувачено в убивстві, якого він не скоював. Довічне ув’язнення у   виправній  колонії Французької Ґвіани — пеклі на землі, як її називали,— ось що чекало на хлопця. Змиритися та   прийняти свою долю? Чи тікати? Знову і знову, з одиночних камер та каторжних катівень, провалюючи спробу за   спробою та врешті опинившись у сумнозвісній в’язниці острова Диявола? Звідси не втекти. Людина здається. А   метелик уперто б’ється об міцне, непробивне скло ліхтаря. Перепони — ніщо на шляху до світла свободи, яку   неможливо втримати за ґратами.


   









      Яхіна Г.   Зулейха відкриває очі [Текст] : [роман] / Гузель Яхіна. - Київ : BOOKCHEF : [Форс   Україна], 2020. - 462 c.
      У 1930-ті роки червоний терор розкуркулення добряче пройшовся нашою землею. Не оминув він і маленького   татарського селища. Працьовита і вродлива жінка Зулейха, яка дотримувалася коранічних приписів і в усьому   корилася чоловікові, прислужувала злостивій свекрусі, нині гнана червоним терором на край світу, де змушена   починати життя знову і брати на себе відповідальність за власну долю і долю щойно народженого сина. «Зулейха   відкриває очі» — це книга про людську душу, що не скорилася всім зламам, які на неї чатують, і про неймовірну   любов, яка розквітає в пекельних муках у забутому Аллахом клаптику тайги десь на Ангарі.
















1. Дрисколл Т.  Я слежу за тобой [Текст]: [роман] / Тереза Дрисколл. - Київ : Форс Україна, 2021. - 320 с.
2. Кіз Д. Квіти для Елджернона [Текст]: роман / Деніел Кіз. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. - 302 с.
3. Маррс Д.   The One. Единственный [Текст] : [роман] / Джон Маррс. - Київ : [Форс Україна], 2021. - 411 с. 
4. Маррс Д.   Пассажиры [Текст] : [роман] / Джон Маррс. - Київ : [Форс Україна], 2020. - 379 с.
5. Мироненко З.А.   На Острові : повість із 1970-х [Текст] / Зінаїда Мироненко. - Полтава : ФОП Говоров С.В., 2021. - 151 с.
6. Ротач П. П. Полтавщина літературна: енциклопедичний біобібліографічний словник : у 3 кн. – Полтава: Дивосвіт, 2020
7. Соболевская Н.   Близкие враги [Текст] : роман / Наталья Соболевская. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2021. - 299 с.
8. Тодд А.   После падения [Текст] : [роман] / Анна Тодд. - Київ : [Форс Україна], 2021. - 728 c.
9. Тодд А.   После ссоры [Текст] : [роман] / Анна Тодд. - Київ : [Форс Україна], 2021. - 601 с.


Коментарі: Залишити коментар
 
X