Слідкуйте за нами

24-03-2021
      Шановні друзі! Продовжуємо знайомити Вас з книгами, які Центральна міська бібліотека отримала від #український_інститут_книги .
      Пропонуємо добірку книг для сучасних батьків і вихователів. Ці книги – джерело корисної інформації, що дозволяє навчитися краще розуміти своїх дітей та виховати їх щасливими. 

 Бронсон П. Батьки в шоці [Текст]: новий погляд на виховання / По Бронсон / Ешлі Меррімен. – [Харків]:   Фабула: [Ранок], 2019. – 397 с.
     Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А   може, покладаєтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні?   По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це — про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають   очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно   розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні   дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими   стикається більшість батьків. 











 Головін В. Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків [Текст] / Влад Головін. – Київ: Брайт   Букс, 2019. – 277 с.
     Книжка ламає стереотип «справжні батьки вимирають як вид». Її герої – відомі продюсери, підприємці, журналісти,   лікарі, священики, вчені,   програмісти, усі ті, для кого батьківство є свідомим вибором, а діти – джерелом натхнення.   Вони відверто розповідають, чого їх навчив їхній батько й чого   вони хочуть навчити своїх дітей. Діляться секретами   виховання та ідеями про те, як бути татом, з яким тепло, надійно й весело. Розмірковують про цілі,   цінності та сенс   батьківства.













 Кілбі Е. Розблоковане батьківство. Як виростити здорових і щасливих дітей в епоху інформаційних   технологій [Текст] / Елізабет Кілбі. – [Київ]: Видавнича группа КМ-БУКС, [2019]. – 247 с.
      В останнє десятиліття комп’ютери перетворилися на невід’ємну частину повсякденного життя, заполонивши не лише   заклади, які ми відвідуємо, а й наші помешкання. Тож не дивно, що сучасні дітлахи практично від народження   починають  користуватися досягненнями новітніх технологій — комп’ютерами, планшетами, айфонами тощо. Однак як це   може позначитися на їхньому здоров’ї та розвитку? На які небезпеки наражає? А чи дає використання комп’ютерів якісь   переваги дітям дошкільного та раннього шкільного віку? Про все це ви дізнаєтесь, прочитавши розумну і дуже корисну   книжку британського психолога, доктора наук Елізабет Кілбі. 












 Макріді Е.  Я! Я! Я! Як перевиховати егоїстичну дитину (або її батьків)  [Текст] / Емі Макріді . - Київ : Наш формат, 2018. - 324 с.
     У світі панує епідемія дитячого егоцентризму. Багато дітей вважають, що отримати найкраще вони можуть як   подарунок, не докладаючи жодних зусиль. Навіть більше, що цей подарунок їм хтось мусить зробити і що життя саме по   собі їм винне. 
 Авторка цієї книжки пропонує рецепт, як зупинити епідемію егоцентризму, навчити дітей поводитися зважено й   відповідально, розвинути стійкий характер і зрештою виховати щасливих, упевнених у собі хлопчиків і дівчаток.













 Остапів Л. Малюк та бюджет. Як українським батькам виховати фінансово успішних дітей [Текст] / Любомир   Остапів . - Київ : Yakaboo publishing, 2020. - 214 c.
    Коли розпочинати розмовляти з дітьми про гроші? Як краще давати кишенькові гроші? Як пояснити, що таке сімейний   бюджет? Скільки і куди потрібно відкладати для якісної освіти? Як виховати свою дитину фінансово успішною? У цій   книжці зібрано головне з досвіду провідних західних фахівців, а також із десятків статей щодо фінансової грамотності.   Автор наводить адаптовані ігрові вправи та історії, якими можуть скористатися українські батьки. «Малюк та Бюджет» –   це розмови з українськими батьками різного достатку, яких об’єднав позитивний досвід у навчанні власних дітей і   готовність його оприлюднити. Якщо батьки володітимуть цією інформацією, то діти навчаться розумно управляти своїм   грошима протягом усього життя.









 Остер Е. Шпаргалка для батьків : науковий підхід до виховання - від народження до садка [Текст] / Емілі   Остер. - Київ : Yakaboo   publishing,  2019. - 382 с.
    Озброївшись даними, авторка виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є   правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), напрацювання режиму сну   (не так вже й погано!), перші слова (діти, які починають рано розмовляти не обов’язково стануть геніями), привчання до   горщика (що раніше, то… гірше?) та багато інших. Остер також дає поради про те, як повернутись на роботу з декрету,   як підійти до дисципліни трирічної дитини, як поєднувати батьківство і романтичні взаємини водночас.











 Петрановська Л.В.   Якщо з дитиною складно [Текст] / Людмила Петрановська . - Харків : Віват, 2020. - 158   с.
     Книжка відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей. Дуже часто виявляється, що саме   незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай.   Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть. Експертка   у сфері виховання допоможе знайти з дитиною спільну мову, розв’язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та   віднайти розуміння й мир у сім’ї.













 Райшер Е.   Супербатьки : 75 успішних стратегій виховання [Текст] / Еріка Райшер. - [Київ] : КМ-БУКС, [2020]. - 205 с.
     «Супербатьки» — повний посібник з виховання, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-   справжньому ефективних правил. У ньому ви знайдете безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем,   з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки,   приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення основних пріоритетів. Досить докладно розповідається про   такі ключові у справі виховання дітей техніки, як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження,   припинення дії, винагорода, тренування емоцій. 












1. Брембаті Ф. Специфічні розлади розвитку дитини та процес навчання : дислексія, дисграфія, дизорфографія, дискалькулія : практичні рекомендації для     батьків і педагогів / Федеріка Брембаті, Роберта Доніні. - Харків : Ранок : [ВГ "Кенгуру"], 2019. - 159 с.
2. Вікарі С. У нас дитина з аутизмом. Допомога сім'ям із дітьми з аутизмом : практичні рекомендації для педагогів та батьків / Стефано Вікарі . - Харків : Ранок : [ВГ "Кенгуру"], 2019. - 111 с.
3. Психолого-педагогічний супровід навчання дітей з інтелектуальними порушеннями / [авт. кол. О.Чеботарьова, Г.Блеч, І.Гладченко]. - Харків : Ранок: [ВГ "Кенгуру"], 2020. - 255 с.
4. Сухіна І.В.   Маленькі непосиди. Гіперактивні діти : [сучасні методики, практичні поради, дієві рекомендації] / І.В.Сухіна. - Харків : Ранок : [ВГ "Кенгуру"], [2020]. - 30 с.
5. Тихонова К.С.   Труднощі навчання : дислексія, дисграфія, диспраксія, дискалькулія : практичні рекомендації для батьків і педагогів / Ксенія Тихонова. - [Харків] : Ранок : [ВГ "Кенгуру"], [2020]. - 152 с.
6. Трикоз С.В.   Ми поруч. Діти з порушеннями інтелектуального розвитку :[сучасні методики, практичні поради, дієві рекомендації] / С.В.Трикоз,Г.О.Блеч.  - Харків : Ранок :[ВГ "Кенгуру"], [2020]. - 30 с.
7. Чеботарьова О.В.   Метелики в обладунках. Діти з ДЦП : [сучасні методики, практичні поради, дієві рекомендації] / О.В.Чеботарьова, І.В.Гладченко.- Харків : Ранок : [ВГ "Кенгуру"], [2020]. - 29 с.
8. Чеботарьова О.В.   Сонячні діти. Діти із синдромом Дауна [Текст] / О.В.Чеботарьова/ І.В.Гладченко. - Харків : Ранок : [ВГ "Кенгуру"], [2020]. - 30 c.
9. Ярмола Н.А.   Діти дощу. Діти з розладами аутистичного спектра [Текст] / Н.А.Ярмола. - Харків : Ранок : [ВГ "Кенгуру"], [2020]. - 30 с.

Представлені книги чекають на вас в бібліотеках міста!
Коментарі: Залишити коментар
 
X