Слідкуйте за нами

13-03-2017

ПОЛОЖЕННЯ

Про проведення І (міського) етапу обласного конкурсу молодіжної творчості «Наша спадщина» у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту "Всесвітня спадщина в руках молоді"

 

І.Загальні положення

1. Обласний конкурс молодіжної творчості «Наша спадщина» у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді»(далі – конкурс) проводиться з ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.Гончара та управління культури Полтавської обласної державної адміністрації.

2. Конкурс проводиться з метою:

активізації роботи бібліотек з виховання патріотизму молоді на підґрунті вивчення національних традицій та позитивних прикладів з  історії українського народу;

підвищення культурного рівня молоді, формування шанобливого ставлення до всесвітньої, національної спадщини та української мови;

виявлення обдарованої, талановитої молоді з числа користувачів бібліотек Кременчуцької міської ЦБС для дорослих та надання можливості її представникам реалізувати свій творчий потенціал через залучення до творчої діяльності та активної участі у культурному житті держави.

удосконалення та пошук нових форм  та засобів краєзнавчої роботи.

3. У конкурсі беруть участь обдаровані молоді користувачі бібліотек Кременчуцької міської ЦБС для дорослих віком від 14 до 30 років.

ІІ. Умови участі та порядок проведення конкурсу

1. Міський етап обласного конкурсу організовують і проводять організаційно-методичний відділ ЦМБ ім. М. Горького, відділи абонементу, читального залу, юнацький відділ ЦМБ ім. М. Горького; бібліотеки-філії №1, №2, №3, №4, №5, №6, №7, №8, №9, №10.

2. Конкурс проводиться в два етапи:

І (міський) етап обласного конкурсу проводиться з 15 грудня 2016 року по 10 квітня 2017 року, під час якого готуються конкурсні роботи та визначаються переможці з числа користувачів бібліотек Кременчуцької міської ЦБС для дорослих.

ІІ (обласний) етап – з 10 по 30 квітня 2017 року, під  час якого оцінюються конкурсні роботи на базі обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.Гончара та визначаються переможці ІІ етапу конкурсу.

 

3.  Конкурс проводиться у 5 номінаціях:

- малюнок/картина: «Моя мальовнича Україна» (формат малюнку/картини  А4, А3);

- вироби народного промислу: «Рукотворні скарби» (кераміка, природний матеріал, витинанка, розпис на склі тощо);

- вишивка «Полотно життя» (рушник, сорочка, скатертина, серветка тощо);

- писанка «Кольорова Україна»;

- твір «Наша мова калинова» (власний: вірш, проза, есе, нарис тощо). Обсяг конкурсної роботи не повинен перевищувати 0,2 умовних друкованих аркуша або 5 аркушів формату А4 (шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1.5, поля стандартні).

4. До  конкурсної роботи додається заповнена анкета учасника конкурсу, в якій зазначається назва роботи та номінація роботи; відомості про автора: прізвище, ім’я, по батькові та вік автора, домашня адреса із зазначенням поштового індексу та  контактний телефон; назва бібліотеки та прізвище, ім’я, по батькові її керівника.

5. Від Кременчуцької міської ЦБС для дорослих на ІІ (обласний) етап конкурсу надсилається  одна робота – переможець І (міського) етапу конкурсу в кожній номінації відповідно.

6. Конкурсна робота переможця І (міського) етапу на з анкетою учасника надсилаються до 10 квітня 2017 року на поштову адресу: Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара, вул. Енгельса, 25-а, м. Полтава, 36039 (Конкурс).

7. У ході проведення конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

ІІІ. Порядок визначення переможців конкурсу

1. Для здійснення  оцінки представлених на конкурс робіт, підбиття підсумків і прийняття рішення про визначення переможців створюється журі в складі:

- Матюха Т.А., художник, засновник та викладач «Школи радості» Творчої студії Т.Матюхи, голова журі

- Нужна С.О. – директор Кременчуцької міської ЦБС для дорослих, заступник голови журі

- Сизон Н.А. – заступник директора Кременчуцької міської ЦБС для дорослих, член журі

- Старкова В.М. – головний бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу ЦМБ ім. М.Горького, секретар журі

- Майдак Т.О. – завідуюча організаційно-методичним відділом ЦМБ ім. М.Горького, член журі

- Шиндіна О.П., завідуюча відділу мистецтв ЦМБ ім. М.Горького, член журі

- Рязанова Л.П., художник 2 категорії ЦМБ ім. М.Горького, член журі

2. При оцінці конкурсних робіт враховується відповідність таким критеріям:

відповідність змісту, теми і цілей загальним вимогам конкурсу;

творчий підхід, майстерність виконання та оригінальність авторського задуму;

грамотність, естетичність, дизайн, художня виразність, стильова єдність.

3. Конкурсні роботи повинні бути виконані учасниками самостійно.

4. Кожен із критеріїв оцінюється за п’ятибальною системою.

5. Переможцем І (міського) етапу конкурсу визначається учасник конкурсу, робота якого набрала найбільшу кількість балів.

ІV. Нагородження переможців конкурсу

1.  Переможці І (міського) етапу  обласного конкурсу  нагороджуються дипломом Кременчуцької міської ЦБС для дорослих І , ІІ та ІІІ ступеню.

2. Конкурсні роботи зберігаються у фонді організаційно-методичного відділу ЦМБ ім. М.Горького.

3. Всі учасники конкурсу нагороджуються подяками Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X