Слідкуйте за нами

04-04-2016

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про проведення І (міського) етапу обласного конкурсу-квесту серед юних перекладачів-екскурсоводів серед молодих користувачів бібліотек області «Я розкажу вам про Полтавщину» (в рамках оголошеного Року англійської мови в Україні).

 

І.Загальні положення

 

1. Обласний конкурс-квест серед юних перекладачів-екскурсоводів серед молодих користувачів бібліотек області «Я розкажу вам про Полтавщину» (далі – конкурс) проводиться з ініціативи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.Гончара та Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації та інформаційної підтримки Управління інфраструктури та туризму Полтавської обласної адміністрації.

 

2. Конкурс проводиться з метою:

реалізації виконання положень Указу Президента України від 16 листопада 2015 року № 641 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні»;

удосконалення та пошук нових форм  і засобів популяризації вивчення іноземної (англійської) мови в бібліотеках;

поглиблення знань з англійської мови у молоді та її практичного використання через створення кращого іміджу свого рідного краю на міжнародному рівні;

популяризації краєзнавчої діяльності бібліотек серед молодих користувачів;

пошуку талановитої молоді з числа користувачів бібліотек Кременчуцької міської ЦБС для дорослих шляхом виявлення молодих перекладачів-екскурсоводів рідним краєм – знавців англійської мови;

 

3. У конкурсі беруть участь обдаровані молоді користувачі бібліотек Кременчуцької міської ЦБС для дорослих у двох вікових категоріях:  14 -17 років та 18-21 рік.

 

ІІ. Умови участі та порядок проведення конкурсу

 

1. Міський етап обласного конкурсу організовують і проводять організаційно-методичний відділ та  відділ літератури іноземними мовами ЦМБ ім. М. Горького.

2. Оголошення про проведення І (міського) етапу конкурсу розміщується на сайті ЦБС для дорослих.

 

3. Конкурс проводиться в два етапи:

І (міський) етап обласного конкурсу  проводиться з ІІІ-ї декади березня по липень 2016 року, під час якого готуються конкурсні роботи та визначаються переможці з числа користувачів бібліотек Кременчуцької міської ЦБС для дорослих.

ІІ (обласний) етап – з 01 серпня по 23 вересня 2016 року, під  час якого оцінюються конкурсні роботи на базі обласної бібліотеки для юнацтва ім. О.Гончара та визначаються переможці ІІ етапу конкурсу.

 

4. Учасники конкурсу повинні самостійно написати (вміти презентувати) текст екскурсії рідним краєм або розповідь про цікавий об’єкт рідного краю англійською мовою з українським перекладом, щоб ця розповідь вразила туристів та громадян інших країн, містила у собі цікавий елемент – легенду, анекдот, кумедну історію, традицію, пов’язані з об’єктом опису тощо.

На конкурс подаються творчі роботи – екскурсії рідним краєм, написані англійською мовою з українським перекладом на листках формату А4, інтервал між рядками 1,5, кегль шрифту – 14, об’єм – не більше 2 друкованих сторінок.

До  конкурсної роботи додається анкета учасника конкурсу, заповнена українською мовою, в якій зазначається екскурсійний об’єкт; відомості про автора: прізвище, ім’я, по батькові та вік автора, домашня адреса із зазначенням поштового індексу та  контактний телефон; назва бібліотеки, користувачем якої він є.

5. Від Кременчуцької міської ЦБС для дорослих на ІІ (обласний) етап конкурсу надсилається  одна робота – переможець І (міського) етапу в кожній віковій категорії конкурсу.

6. Конкурсна робота переможця І (міського) етапу з анкетою учасника надсилається Кременчуцькою міською ЦБС для дорослих до 01 серпня 2016 року на поштову адресу: Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. Олеся Гончара, вул. Енгельса, 25-а, м. Полтава, 36039 (Конкурс) та на електронну адресу pobugonchara@ukr.net

7. У ході проведення конкурсу обробка персональних даних учасників здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

 

 

ІІІ. Порядок визначення переможців конкурсу

1. Для здійснення  оцінки представлених на конкурс робіт, підбиття підсумків і прийняття рішення про визначення переможців І (міського) етапу конкурсу створюється журі, затверджене наказом управління культури і туризму  Кременчуцького міськвиконкому у складі:

- Горбань Т.І., методист іноземних мов Кременчуцького міського науково-методичного центру, голова журі

- Нужна С.О. – директор Кременчуцької міської ЦБС для дорослих, заступник голови журі

- Сизон Н.А. – заступник директора Кременчуцької міської ЦБС для дорослих, член журі

- Старкова В.М. – головний бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу ЦМБ ім. М.Горького, секретар журі

- Майдак Т.О. – завідуюча організаційно-методичним відділом ЦМБ ім. М.Горького, член журі

- Дрозд Н.П., провідний бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу ЦМБ ім. М.Горького, член журі

- Почепцова О.А., завідуюча відділом літератури іноземними мовами ЦМБ ім. М. Горького, член журі

 

2. При оцінці конкурсних робіт враховується відповідність таким критеріям:

рівень володіння англійською мовою;

знання цікавих об’єктів рідного краю;

вміння цікаво провести екскурсію;

якість перекладу з англійської на українську мову.

 

3. Конкурсні роботи повинні бути виконані учасниками самостійно, без використання запозичених текстів.

 

4. Кожен із критеріїв оцінюється за п’ятибальною системою.

 

5. Переможцем І (міського) етапу конкурсу визначається учасник конкурсу, робота якого набрала найбільшу кількість балів.

 

6. Переможець І (міського) етапу конкурсу в якості учасника ІІ (обласного) етапу конкурсу повинен бути готовим творчо презентувати надіслану роботу англійською мовою (тривалість розповіді – до 7 хвилин), показати здібності екскурсовода, перекладати розповіді-екскурсії своїх опонентів, ставити їм запитання англійською мовою та відповідати англійською на питання своїх суперників, а також виконати завдання квест-екскурсії бібліотекою.

Одним із завдань квест-екскурсії буде складання на швидкість висловів відомих англійців та американців за допомогою знайдених під час квесту слів.

ІV. Нагородження переможців конкурсу

 

1.  Переможці І (міського) етапу  конкурсу  нагороджуються дипломом Кременчуцької міської ЦБС для дорослих І , ІІ та ІІІ ступеню.

 

2. Конкурсні роботи зберігаються у фонді організаційно-методичного відділу ЦМБ ім. М.Горького.

 

3. Кращі конкурсні роботи будуть представлені в ЗМІ.

 

4. Учасники та переможці ІІ (обласного) етапу конкурсу будуть нагороджені подяками, дипломами та призами Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X