Слідкуйте за нами

03-08-2016
ПОЛОЖЕННЯ
про обласний огляд-конкурс бібліотечних веб-сайтів бібліотек Полтавщини


І. Загальні положення
1. Обласний огляд-конкурс бібліотечних веб-сайтів бібліотек Полтавщини (далі - огляд-конкурс) проводиться з ініціативи Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, Полтавського обласного відділення (філії) Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація» та Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації.

2. Мета огляду-конкурсу:
- сприяння реалізації конституційних прав громадян на вільний доступ до інформації;
- удосконалення віддаленого обслуговування користувачів через засоби мережі Інтернет;
- розвиток та популяризація бібліотечних інформаційних ресурсів, в тому числі нових - Інтернет-послуг, що надаються бібліотеками Полтавщини;
- активізація краєзнавчої діяльності бібліотек, популяризація культурної та історичної спадщини краю через Інтернет-ресурси;
- ініціювання бібліотечними працівниками новацій, спрямованих на впровадження актуальних форм і методів бібліотечно-інформаційного обслуговування різних груп користувачів.

3. У огляді-конкурсі беруть участь центральні районні та міські бібліотеки, районні бібліотеки, бібліотеки об'єднаних територіальних громад, селищні, міські, сільські централізованих бібліотечних систем та самостійні бібліотеки, сайти яких розмішені в мережі Інтернет.

ІІ. Умови та порядок проведення огляду-конкурсу
1. Огляд-конкурс організовує і проводить Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського спільно з Полтавським обласним відділенням (філією) Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація».

2. Огляд-конкурс проводиться в два етапи:
  I етап - з 22 липня по З1 серпня 2016 року (районний, міський, об'єднаної територіальної громади), передбачає підготовку і подання до обласної універсальної наукової бібліотеки заявки на участь в обласному огляді-конкурсі бібліотечних веб-сайтів бібліотек Полтавщини за формою, наведеною у додатку до цього Положення;
  II етап - з 1 вересня по 12 вересня 2016 року (обласний), передбачає перегляд поданих заявок, оцінювання конкурсних веб-сайтів та визначення переможців.

3.  Обов’язковою умовою для участі в огляді-конкурсі є наявність на веб-сайті незалежного лічильника відвідуваності.

4. Заповнені заявки на участь в обласному огляді-конкурсі надсилаються на електронну адресу науково-методичного відділу Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського metod.library.poltava@gmail.com 

III. Порядок визначення переможців огляду-конкурс
1. Для здійснення оцінки веб-сайтів, представлених на огляд-конкурс. підведення підсумків і прийняття рішення про визначення переможців створюється журі.

2. Склад журі огляду-конкурсу затверджується окремим наказом Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації.

3. Переможці визначаються у трьох категоріях:
- кращий веб-сайт центральної районної/міської бібліотеки;
- кращий веб-сайт міської бібліотеки-філії та самостійної міської
- бібліотеки міст Лубни та Миргород;
- кращий веб-сайт сільської бібліотеки.

4. При оцінці поданих робіт враховується відповідність таким критеріям:
- повнота надання інформації про бібліотек) (адреса, структура, історія, ресурси, послуги, правила користування бібліотекою, режим роботи, контактна інформація);
- регулярність та оперативність оновлення інформації, відсутність помилок;
- наявність зручної навігації і доступності для користувачів;
- дизайн веб-сайту, єдина  кольорова гама, єдність стилю розділів, візуальна зручність сприйняття інформації;
- наявність розділу краєзнавчого характеру (історія краю, соціально-економічний стан, культура тощо, посилання на ресурси регіону);
- наявність додаткових бібліотечно-інформаційних сервісів (віртуальна довідка).

IV. Нагородження переможців огляду-конкурсу
1. На підставі рішення журі видасться наказ Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації про підсумки проведення огляду-конкурсу, нагородження переможців.

2. За результатами огляду-конкурсу бібліотеки-переможці у відповідних категоріях нагороджуються Дипломами І ІІ ІІІ ступенів з врученням призів.

V. Фінансове забезпечення Конкурсу
1. Фінансування огляду-конкурсу здійснюється за рахунок коштів Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації відповідно до затвердженого кошторису.

2. Для забезпечення підготовки та проведення Конкурсу можуть залучатися благодійні внески, спонсорська допомога та інші надходження, які не заборонені чинним законодавством України.



Коментарі: Залишити коментар
 
X