Слідкуйте за нами

27-12-2017

 

     З 20 по 22 грудня 2017 року на базі оздоровчого комплексу ПАТ «Укртатнафта» проходив практичний семінар «Взаємодія на перехідний період введення закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

     Його організаторами виступили Полтавська обласна рада, Департамент екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації, ПАТ «Укртатнафта», громадська організація «Екологічний клуб «Омельник», Кременчуцьке відділення Всеукраїнської громадської організації сталого розвитку.

     На семінарі були присутні спеціалісти-екологи підприємств, установ і організацій, представники науково-дослідних установ та громадських організацій екологічного спрямування, бібліотекарі бібліотеки-філії № 4 Кременчуцької міської ЦБС для дорослих.

 

    Зустрічі відбувалися у форматі живої дискусії. Обговорювали таку актуальну тему  як тенденції сучасного природоохоронного законодавства України, зокрема закон України «Про оцінку впливу на довкілля», який набув чинності 18 грудня 2017 року. Тепер подача документів для отримання висновку з оцінки впливу на довкілля буде здійснюватися безпосередньо шляхом внесення їх до відкритого Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля. Реєстр вже працює у тестовому режимі.

 

     Фахівці проаналізували закон та найважливіші зміни, які відбудуться з введенням його в дію. Обговорили можливі ризики та наслідки для суб’єктів господарювання, пов’язані з впровадженням закону. Поспілкувалися відносно заходів, що можуть бути застосовані до суб’єктів господарювання під час здійснення державного контролю щодо дотримання вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».  Розглянули реальні ситуації, які можуть виникнути в процесі перевірок,  дії керівників і спеціалістів.

 

    Заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації, начальник управління природокористування О.П. Ткаченко відповів на запитання та надав практичні поради стосовно їх вирішення.

     Також спеціалісти-екологи обговорили такі важливі для нашого краю теми як зневоднення та розчищення малих річок на Полтавщині, укріплення берегів та вплив паводків на навколишнє природне середовище. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X