Слідкуйте за нами

10-04-2017
     5 квітня представники громадських організацій, що опікуються екологічними проблемами міста, зібралися в бібліотеці-філії № 4 на чергові  збори громадських об’єднань  екологічної громадської ради міста Кременчука та Кременчуцького району. 
     Низку важливих питань цього разу обговорювали:
•Г.А. Демьохін, голова Кременчуцького відділення «Українського товариства стійкого розвитку»
•О.М. Гапон, заступник голови з організаційних питань Полтавського відокремленого підрозділу Національного екологічного центру України
•М.В. Бєсєдін, голова ГО «Екологічний клуб «Омельник»
•О.В. Федоров, голова ГО «Кременчук – це Я»
•О.М. Чубенко, представник екологічного товариства ім. Вернадського
•К.С. Шкурапет, голова ініціативної групи «Екокультура»
•З.М. Харченко, М.В. Баланчук – представники бібліотеки-філії № 4.
     
     Продовжуючи тему скарги мешканців вулиці Хорольської на забруднення повітря асфальтобетонним заводом, який останнім часом збільшив потужність свого виробництва, О.В. Федоров ознайомив присутніх з відповіддю Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації. В ній зазначено, що асфальтобетонна дільниця КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» отримало дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Екологічна громадська рада вирішила запросити у виробника документи з технічними характеристиками і скласти акт про початок роботи та присутність неприємних запахів. 

     Також на засіданні обговорили скарги мешканців міста на викиди в місці розташування заводу технічного вуглецю (КЗТВ). Прийняли рішення запросити документи та перевірити застарілі проектні рішення на виробництві. 
     О.В. Гапон наголосив, що сучасна світова тенденція в екології – не замовчувати проблеми, а вирішувати їх та отримувати результат спільними зусиллями виробництв і громадськості. 

     На наступне засідання екологічної громадської ради вирішили запросити головних інженерів КЗТУ та ПАТ «Укртатнафти», щоб отримати в них інформацію про роботу їх екологічних служб. 

   Інші обговорення стосувалися питань роботи ТЕЦ та Кременчуцької ГЕС, актуальних проблем енергозбереження, можливості використання альтернативних видів енергії. 

     О.М. Гапон передав бібліотеці друковані видання та диски з  матеріалами, які будуть корисні всім мешканцям міста, що цікавляться проблемами енергоефективності, енергетичної освіти, енергозбереження, а також створення та управління ОСББ, тощо. 



Коментарі: Залишити коментар
 
X