Слідкуйте за нами

07-03-2017

 

      В перший день весни, коли землю пригріло ласкаве сонце, в читальній залі бібліотеки-філії № 4 пройшло засідання майданчика громадських обговорень з екологічних питань. На ньому були присутні члени екологічної громадської Ради м. Кременчука та Кременчуцького району: 

         Н.В. Бабичева, головний спеціаліст відділу екологічної безпеки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради 

         О.М. Оніщенко, голова ГО «Полтавська обласна організація з надання правової допомоги»

         О.М. Гапон, заступник голови з організаційних питань Полтавського відокремленого підрозділу Національного екологічного центру України

         М.В. Бєсєдін, голова ГО «Екологічний клуб «Омельник»

         В.В. Шевченко, член ГО «Екологічний клуб «Омельник»

         О.В. Федоров, голова ГО «Кременчук – це Я»

         К.С. Шкурапет, голова ініціативної групи «Екокультура»

         О.А. Прохорова, член ініціативної групи «Екокультура»

         З.М. Харченко, М.В. Баланчук – представники бібліотеки-філії № 4.


     На засіданні Ради обговорювалися питання щодо подальшої роботи майданчика громадських обговорень.  Для цього потрібно було обрати секретаря та громадську організацію, від імені якої будуть подаватися документи до міськвиконкому. 


     В цій якості запропонував свою організацію  Олег Миколайович Гапон, заступник голови з організаційних питань Полтавського відокремленого підрозділу Національного екологічного центру України, коротко ознайомивши присутніх з її діяльністю. НЕЦУ – одна з перших екологічних громадських неприбуткових організацій національного рівня, зареєстрованих у незалежній Україні в 1991 р. Має 24 територіальні відділення по всій Україні, зокрема і в Полтавській області. НЕЦУ ставить собі на меті створення здорового довкілля та поліпшення якості життя людей, намагається донести позиції фахівців в охороні довкілля до посадовців, які приймають рішення у різних галузях господарства.

 

      Значна частка роботи НЕЦУ пов'язана зі збереженням природи України через створення нових природоохоронних об'єктів та відстоювання недоторканності існуючих.

 

Систематично випускається ілюстроване поточне видання НЕЦУ «Вісник». Декілька випусків Олег Миколайович привіз із собою і присутні змогли з ними ознайомитися на засіданні. Кілька випусків Олег Миколайович подарував бібліотеці і пообіцяв в подальшому привозити нові випуски для користувачів філії. 

       Слово для виступу мали всі члени Ради. Обговорювалися на засіданні такі питання:  як можна використовувати вплив громади на екологію, також питання неприємних запахів на Молодіжному, основним джерелом яких є пропарочне обладнання, про цілі та завдання пересувної лабораторії, а також про необхідність допрацювання механізму її роботи.


      В кінці зустрічі було вирішено, що засідання екологічної громадської ради м. Кременчука та Кременчуцького району буде відбуватися в 1-шу середу кожного місяця. Отже, наступне засідання відбудеться 4 квітня 2017р. 

 

     

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X