Слідкуйте за нами

04-01-2017

   21 – 23  грудня 2016 року на  базі оздоровчого комплексу ПАТ "Укртатнафта" відбувся практичний семінар "Взаємодія громадських організацій, промислових підприємств та державних органів для вирішення екологічних питань".

     Його мета - надання інформаційно-консультативних послуг у галузі охорони навколишнього середовища.

   На семінар зібралися спеціалісти-екологи підприємств,  представники науково-дослідних установ,  громадських організацій екологічного спрямування та бібліотеки-філії № 4 для дорослих.

 

 


    На заході розглядалися питання регіональної екологічної політики, роль громадських організацій при розгляді питань будівництва та реконструкції нових об'єктів, а також питання взаємодії громадських організацій та державних органів в галузі екологічної безпеки.

     Семінар відкрив заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації Олександр Ткаченко, який зупинився на питаннях регіональної екологічної політики. 

     Роль громадських організацій при  будівництві та реконструкції нових об'єктів розглянув у своєму виступі  Геннадій Демьохін, заступник головного інженера ПАТ "Укртатнафта" з питань екологічної безпеки. 

 

 


    Цікавою була доповідь кандидата фізико-математичних наук Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона НАНУ Олександра Чубенка, який також представляв екологічне товариство ім. Вернадського.  Він підняв питання для обговорення про приоритетне використання вторинної сировини та  екологічну освіту в школах в рамках проекту "Освіта для сталого розвитку в дії". Цей проект вже реалізований у 8 областях України та включає в себе впровадження нового шкільного предмету "Уроки для сталого розвитку" для 3 - 9(10) класів у вигляді курсів за вибором, факультативів, гурткових, клубних та інших форм позакласних занять.

 


     Новостворену громадську організацію "Кременчук - це я" представляв її керівник Олег Федоров. Він розповів про свій  альтернативний варіант Статуту громади міста, в якому статті, пов'язані з безпечним природокористуванням. 

     Представники громадського руху "За чистий Кременчук" підняв для обговорення проблему чистого повітря в місті, зокрема на Молодіжному. 

   На семінарі також піднімалися питання екологічних податків, утилізації  ртутних ламп, більш активного залучення ЗМІ до правдивого освітлення екологічних проблем в місті та ін.

   Завідуюча бібліотекою-філією № 4 для дорослих Зоя Харченко розповіла присутнім про багаторічну роботу бібліотеки з екологічної просвіти громади.  За підтримки екологічної служби ПАТ "Укртатнафта" вона запропонувала створити майданчик громадських обговорень з екологічних питань  на базі бібліотеки. Адже важливим є не тільки пасивне екологічне інформування населення, а й залучення громадськості до практичних дій, можливості впливати на вирішення тих чи інших проблем екологічного характеру. 

 


   Пропозицію бібліотеки щодо майданчика громадських обговорень учасники семінару схвалили та прийняли резолюцію про створення у місті Кременчуці екологічної ради громадських організацій, до якої буде входити і бібліотека-філія № 4 для дорослих.

     Семінар був дуже цікавий та корисний в плані розвитку взаємовідносин між громадськими організаціями та підприємствами  щодо покращення екологічної ситуації регіону. 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X